zondag 16 november 2008

Inspirerende ledenvergadering GroenLinks – Limburg

Meestal twee keer per jaar is er een ledenvergadering van GroenLinks op provinciaal niveau. 15 november 2008 was er weer eens een. En ik heb ‘m ook dit keer weer graag bezocht. Voor een deel was het een bijzondere vergadering met actieve deelname van ons nieuwe Tweede Kamerlid Jolande Sap (oorpronkelijk afkomstig uit Venlo, wat gelukkig bewijst dat er ook goeie Tweede Kamerleden uit Venlo komen), van ons Eerste Kamerlid Tof Thissen, die graag een thuiswedstrijd speelt en van partijvoorzitter Henk Nijhof. Vooral Tof weet met humor en ijzersterke betogen mensen te boeien en te inspireren. Maar ook aan Jolande was niet te merken dat ze pas twee maanden kamerlid is, gehoord haar goed onderbouwde stellingnames en analyses.

Jolande Sap was vrijdag 14 november met Ineke van Gent ook al op werkbezoek in Limburg. Tijdens dit werkbezoek stond het thema ‘krimp’ centraal. Bezocht werden het provinciehuis (met onder andere een voordracht van Wim Derks (de demografische krimpspecialist van Limburg). Daarnaast hebben we een fonkelnieuw verzorgingstehuis Zorgcentrum Hoogstaete in de buurt Hoogveld in Sittard bezocht, waar vergrijzing op een moderne manier tegemoet wordt getreden. En er vond een afsluitende discussie plaats in het bestuurscentrum van de gemeente Sittard – Geleen.

Wat voor beide bijeenkomsten kenmerkend was, is de goede sfeer, het op inhoud gerichte debat en het optimisme dat men uitstraalt. En dat inspireert ook om voor GroenLinks en maatschappelijk actief te blijven. Want algemeen gesteld is het ’t waard om hiervoor aan de gang te blijven en er naar te streven dat ons netwerk wordt uitgebreid. En dus ook vanaf deze plek de aansporing om hieraan deel te nemen. Het is nuttig en het geeft voldoening.

Geen opmerkingen: