zaterdag 25 december 2021

Write for Rights Mensenrechtendag in Heerlen: een mooi resultaat.

 Mensenrechtendag in Heerlen: een mooi resultaat.

Traditioneel werd op de Dag van de Mensenrechten, 10 december, weer door Amnesty International afdeling Parkstad Limburg en HeerlenMondiaal de schrijfactie ‘Write for Rights’ georganiseerd. Amnesty International organiseert op deze Wereldmensenrechtendag ook wereldwijd deze briefschrijfacties voor tien mensenrechtenverdedigers in nood. Er werden brieven geschreven aan de verantwoordelijke autoriteiten en groetenkaarten aan de mensenrechtenactivisten. 

Vanwege de Coronabeperkingen werd er alleen ’s-middags geschreven van 14.00 – 16.30 uur in de grote zaal, de André van Boxtelzaal in de Twee Gezusters (Luciushof, Putgraaf 3 Heerlen-centrum). De zaal was zo ingericht dat men voldoende afstand kon houden. Er hebben minstens 20 personen actief geschreven. Daarnaast heeft ook een aantal mensen thuis geschreven en hun kaarten en brieven ingeleverd.

Naam

Landen

Brieven

Kaarten

Mikita  Zalatarou

Belarus

20

9

Rung Panusayattak

Thailand

16

12

Ciham Ali

Eritrea

18

8

Sphere

Oekraine

21

10

Bernardo Caal Xol

Guatemala

20

12

Imoleayo Michael

Nigeria

18

13

Zhang Zhan

China

24

15

Wendy Galarza

Mexico

20

11

Janna Jihad

Palestina

23

14

Mohamed Baker

Egypte

19

1

Voor meer informatie over deze mensenrechtenactivisten wordt u verwezen naar de website van AI: https://www.amnesty.nl/write-for-rights. In totaal zijn er vanuit Heerlen 199 brieven en 105 groetenkaarten geschreven, een zeer mooi resultaat! Daarbij heeft Amnesty International uit veiligheidsoverwegingen geadviseerd om geen kaartjes te sturen naar Mohamed Baker. Daarvoor in de plaats zijn door een aantal mensen e-mailberichten gestuurd.

Hoeveel mensen thuis hebben geschreven en de brieven en kaarten zelf op de post hebben gedaan, is natuurlijk niet te achterhalen. En dat geldt ook voor de vele mensen die via de website van Amnesty International brieven hebben ondertekend en gestuurd.

Amnesty International heeft inmiddels nieuwe acties: zie https://www.amnesty.nl/  U kunt zich ook aanmelden voor de spoedacties. Die krijgt u dan per e-mail thuisgestuurd.

Na afloop van de schrijfmiddag hebben zo’n 15 personen weer de traditionele fakkeloptocht door het winkelcentrum van Heerlen gelopen. Geen grote opkomst, maar ze trokken wel bekijks van het winkelpubliek en wat winkeliers zo vlak voor sluitingstijd. Kees van Veen trok hun aandacht door als vanouds met de grote/dikke trom voorop te lopen.

 



Geen opmerkingen: