zondag 14 maart 2021

GroenLinks nr. 15 Geert Gabriëls: van harte aanbevolen!

 

GroenLinks nr. 15 Geert Gabriëls: van harte aanbevolen!

GroenLinks heeft op de 15de plaats een Limburger gekandideerd: Geert Gabriëls. Nu ben ik niet zo’n voorstander van regionale politiek of provincialisme en dat is ook zeker geen handelsmerk van GroenLinks. En ook al vormt de Randstad op veel gebieden het zwaartepunt van Nederland, een wat bredere opstelling in Den Haag dan ‘Holland’ is toch wel welkom. Geert Gabriëls stelt zich hier aan u voor:

Van Weert naar het Binnenhof:

Geert Gabriëls (41) is geboren en getogen in Weert. Ik studeerde (doordeweeks) Aardwetenschappen in Utrecht. Na zijn studie werkte Geert als docent Aardrijkskunde op de Vrijeschool in Maastricht en als docent Fysische Geografie op de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg. Vanuit nieuwsgierigheid en betrokkenheid bij zijn omgeving rolde Gabriëls in 2010 de lokale politiek van Weert in. Er volgde een lijsttrekkerschap, formatie en nu voor de tweede periode wethouder. In 2019 was Geert Gabriëls informateur bij de provinciale coalitievorming in Limburg. Hier kwamen zijn verbindende kwaliteiten goed tot uiting, maar het had overigens voor GroenLinks geen succesvol resultaat.

Nu wil Geert zijn enthousiasme en energie inzetten in de Tweede Kamer om datgene te beschermen wat veel mensen dierbaar is en wat vaak ook kwetsbaar is:

Het (Limburgse) landschap met haar mooie natuur en biodiversiteit

De culturele wereld en cultuurhistorische waarden, en

Gelijke kansen voor iedereen, bestaanszekerheid en sociale waarden.

Hier sta ik voor:

Geert Gabriëls: “Ik wil verbindingen leggen tussen mensen is wat ik al mijn hele leven nastreef. Een ontspannen maatschappij waarin mensen nieuwsgierig zijn naar elkaars drijfveren en elkaar gelijke kansen gunnen, is harder nodig dan ooit tevoren. Ontmoeting, verbinding, verwondering, begrip en inclusiviteit staan voor mij voorop”.

Wetenswaardigheden:

Als hij vrije tijd over heeft besteedt Geert dit vooral aan schaken en het leren van Roemeens. Hij is getrouwd met Roy. Geert houdt van wandelen in de Limburgse natuur en kan ook enorm genieten tijdens de (normaal gesproken) vele gezellige evenementen in onze steden en dorpen. Zijn enorme nieuwsgierigheid geeft hem veel levenslust.

Uit de voordracht van de Kandidatencommissie:

Met Geert op plek vijftien heeft GroenLinks een sterke lokale bestuurder op de lijst, die resultaten weet te boeken en die over partijgrenzen heen kan verbinden. De commissie heeft Geert leren kennen als energieke, enthousiaste en gedreven politicus. In Limburg staat Geert te boek als benaderbaar, effectief en kleurrijk. Als het aan de commissie ligt, kan hij dat voortzetten in de Tweede Kamer. Deze verbindende generalist en LHBTQI+ kandidaat zal zich in diverse portefeuilles snel thuis voelen, en zal in de fractie als teamspeler snel kunnen aarden. Geert is een innemende, warme politicus, die graag zijn ideeën omzet in praktische impact.



Geen opmerkingen: