dinsdag 15 februari 2011

Wilders benadert spotprenten totaal tegenstrijdig

Geert Wilders is boos op de Vara omdat ze op hun website Joop een cartoon publiceerden die een vergelijking maakte tussen het voorstel van de PVV voor de inrichting van 'tuigdorpen' en concentratiekampen. "Op de spotprent is te zien hoe bewoners van zo’n dorp naar een douche worden geleid, zoals dat in de oorlog gebeurde met gevangen in een concentratiekamp.In die ‘douche’ werden ze vergast." Aldus onze Limburgse kranten op 14 februari.
„Een walgelijke cartoon”, liet Wilders weten. „Hij moet acuut van die website af, anders gaan we woensdag niet naar het lijsttrekkersdebat in het VARA-programma Pauw & Witteman.”

Als ik het me goed herinner dan was Geert Wilders een van de eersten die de spotprenten tegen Mohammed van Kurt Westergaard in de Deense krant Jyllands Posten in 2005 werden gepubliceerd, overnam. Door veel islamieten werden die cartoons als beledigend ervaren. Maar de vrijheid van meningsuiting vond Wilders een groter goed.

Beide cartoons zijn een vorm van spelverruwing die ik niet onderschrijf. Maar het gedrag van Geert Wilders is opvallend tegenstrijdig en inconsequent. En bij die constatering wil ik het nu bij laten.

Geen opmerkingen: