zaterdag 19 februari 2011

Debuut op You Tube

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari heb ik meegelopen met de ‘wandelende vergaderingen’ die zijn georganiseerd door de Limburgse natuur- en milieubeweging inclusief de organisaties die de meeste natuurterreinen in Limburg beheren (Natuurmonumenten, Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer). Doel van de wandelingen was het doen van een appèl op Provinciale Staten van Limburg en Staatssecretaris Henk Bleker van o.a. landbouw en natuur, om niet te rigoureus te bezuinigen op het natuurbeheer. Vooral het plan om een deel van de nog te realiseren Ecologische Hoofdstructuur te schrappen, ontmoet veel weerstand. Als er al geld te kort is op de korte termijn, (wat zeker voorstelbaar is), dan moeten eerste de belangrijkste delen van de nog te realiseren EHS aangepakt worden. De rest kan dan worden getemporiseerd of gefaseerd (later dus) aan de beurt komen. Schrappen is dus niet nodig, want dan is dat blijvend verloren. En dat mag niet gebeuren, vooral niet wat betreft de verbindingen tussen de grote natuurgebieden, de zogenaamde ecologische verbindingszones, omdat die essentieel zijn voor de uitwisseling en verplaatsingen van dieren en planten(zaden).

Onderweg werden er korte filmpjes gemaakt van de deelnemende natuurmensen en politici. Die zijn terug te vinden op You Tube. De filmpjes zijn het gemakkelijkst te benaderen via de website van het Limburgs Landschap: www.limburgslandschap.nl. Daar ook meer over het Appèl van Maastricht waarin de provinciale politiek wordt opgeroepen om de Ecologische Hoofdstructuur uiteindelijk geheel te realiseren.
Mijn filmpje is rechtstreeks te zien via: http://www.youtube.com/watch?v=DkHbTvHEnyM&NR=1 (of klik in de titel van dit bericht). Ik verwacht niet genomineerd te worden voor een Oscar voor de Short Statement Movie. Ben wel benieuwd of mijn filmpje 3 of 300 keer wordt bezocht.

Geen opmerkingen: