maandag 11 augustus 2008

Pancratiusplein nog meer autovrij

Pancratiusplein nog meer autovrij.

Vorig jaar juli schreef ik een stukje over het autovrij worden van het Pancratiusplein. Toen werd het Pancratiusplein “erf”. Auto’s en andere bestuurders mogen binnen een erf niet sneller rijden dan stapvoets. Nadeel van deze maatregel was dat deze niet aan tijd was gebonden.
Daar is inmiddels voor gemotoriseerd verkeer verandering in gekomen. Per 1 juli 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders van Heerlen de Akerstraat tussen Putgraaf, het Pancratiusplein en de Pancratiusstraat tot de Gasthuisstraat op alle dagen van de week gesloten verklaard voor voertuigen, uitgezonderd van 7.30 – 12.00 uur. Deze afsluiting wordt fysiek ondersteund door een elektronische afsluiting (zeg maar beweegbare palen). Het laden en lossen van mensen en goederen wordt dus tot de ochtend beperkt.
En fietsers worden van deze maatregel uitgezonderd! Fietsen mag, maar wel voorzichtig, volgens de regels van het “erf”.

In het halfjaarlijks gesprek van de Fietsersbond met wethouder Jos Offermans werd deze maatregel al aangekondigd. Daarbij werd tevens opgemerkt dat men de verkeersregels in het winkelcentrum nog verder wil vereenvoudigen en gelijk maken. Maar dit is na de gratis bewaakte fietsenstalling toch weer een stap op de goede weg.

Harrie Winteraeken

Geen opmerkingen: