zaterdag 30 augustus 2008

De Inkijk en Vredesnieuws gaan digitaal

De Inkijk en Vredesnieuws gaan digitaal

HeerlenMondiaal (voorheen Overleggroep Mondiale Vorming Heerlen) geeft al jarenlang zo’n 10 keer per jaar De Inkijk uit. In De Inkijk worden artikelen en aankondigingen gepubliceerd over acties en activiteiten over Mondiale zaken en Heerlen. Het is het communicatiemiddel van HeerlenMondiaal voor zijn achterban.
Het Vredesplatform Heerlen geeft nog langer (1983) het Vredesnieuws uit. De laatste jaren verschijnt het zo’n 3 keer per jaar. Beide publicaties hebben tot nu toe een abonneebestand gehad van 300 – 400 adressen. De Inkijk werd per post gestuurd, wat in de loop van jaren een dure zaak is geworden. Vredesnieuws werd verspreid door 14 wijkcontactpersonen, wat ook nogal wat werk met zich meebrengt. De papieren productie van De Inkijk en Vredesnieuws ging echter ook steeds moeizamer vanwege de schaars beschikbare menskracht.

Omdat we ervan uit mogen gaan dat de achterbannen van HeerlenMondiaal en het Vredesplatform tegenwoordig ook grotendeels bereikbaar zijn via het wereldwijde web, gaan De Inkijk en Vredesnieuws nu grotendeels digitaal. Ze zullen dus in de toekomst vooral via e-mail worden verstuurd.

Deze overgang gaat niet zo vloeiend als gehoopt mocht worden. Het kost nogal wat moeite om een digitaal adressenbestand op te bouwen. Vandaar nu mijn oproep om je aan te melden als abonnee. Voor De Inkijk kan dat bij Leo de Groot: vredesburo.heerlen@ zonnet.nl. Voor de inkijk is er ook een eigen e-mailadres: inkijk.hm@ gmail.com. Voor het Vredesnieuws bij het Vredesplatform Heerlen: vredesplatform@ gmail.com. Deze e-mailadressen zijn zonder spatie achter @ (hier wel om spam te voorkomen). De mogelijkheid blijft overigens bestaan om beide blaadjes op papier te ontvangen.

Om wat directer (en agressiever?) abonnees te werven zal ik ook een deelbestand maken van de mensen die mijn berichten Vanaf de Zijlijn ontvangen. Zij zullen binnenkort De Inkijk en het Vredesnieuws van mij ontvangen. Voor een aantal is dat een kennismakingsabonnement. Vanzelfsprekend volkomen vrijblijvend en tot wederopzegging.

Daarnaast wordt overigens De Inkijk, net als al enkele jaren het geval is, gepubliceerd op de website www.heerlenmondiaal.nl. Vredesnieuws wordt daar in de toekomst aan toegevoegd via de bladzijde van het Vredesplatform Heerlen op deze website.

Geen opmerkingen: