maandag 4 maart 2019

Domkerk Limburg aan de Laan op verkiezingsposter FvD is erger dan een domme fout.


Domkerk Limburg aan de Laan op verkiezingsposter Forum voor Democratie is erger dan een domme fout.

Het Forum voor Democratie plaatste op de verkiezingsposter voor de verkiezingen van Provinciale Staten van Limburg een foto van de Domkerk van de Duitse stad Limburg aan de Laan. Een vergissing, kan iedereen gebeuren, zou je denken. Maar dit is erger dan een domme fout. FvD doet mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten van Limburg. Dat betekent dat ze onze provincie mee willen besturen. En daarmee zeggenschap willen krijgen over u en mij. Maar kunnen ze deze verantwoordelijkheid wel aan?
Blijkbaar wordt FvD erg centralistisch vanuit Den Haag aangestuurd. Een e-mailtje naar mensen op de kandidatenlijst van Limburg had dit kunnen voorkomen? Of kennen de Limburgse kandidaten hun eigen provincie totaal niet? Hoe dan ook, het bewijst dat FvD zijn eigen organisatie niet op orde heeft. Zo heeft FvD ook nog geen verkiezingsprogramma gepubliceerd. En gedraagt de club, met Thierry Baudet voorop, zich ook landelijk als een stoorzender, die regelmatig feiten negerend van alles uitkraamt.
Denkt de ‘partij’ dat ze ook zonder enige kennis van zaken in Limburg politiek-bestuurlijke macht kan verwerven? Daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen krijgen. Want er zijn te veel kiezers die zich laten misleiden door goed klinkende betogen, of op FvD stemmen om serieuze politieke partijen te pesten?

ps. een kortere versie van dit stukje is op 21 februari 2019 als ingezonden brief gepubliceerd in Dagblad De Limburger

Geen opmerkingen: