maandag 18 april 2011

GOEDE VRIJDAGVIERING IN HEERLEN

Op goede vrijdag vindt in het Savelbergklooster een Goede Vrijdagviering plaats. Deze Goede Vrijdagbijeenkomst wordt georganiseerd door HeerlenMondiaal, een samenwerkingsverband in Parkstad Limburg dat zich bezig houden met mondiale thema’s.
Deze dag staat in het teken van lijden – wereldwijd, mensenrechten, strijd en inzet, verbondenheid en solidariteit, maar ook van bezinning. De naam van Jezus van Nazareth is verbonden aan deze dag. Iemand die te maken kreeg met bruut geweld, zoals zo vele mensen elke dag.

Inzet voor een duurzame wereld
Deze keer wordt stil gestaan bij de mensen die zich ver weg en hier werken aan een duurzame wereld, aan een samenleving waarin gerechtigheid en rechtvaardigheid de boventoon voeren. Nog steeds lopen mensen daarbij levensgrote risico’s. Wellicht niet hier, maar zeker wel in op veel plaatsen het Zuiden en (Verre) Oosten.
In de Filippijnen bijvoorbeeld, waar onlangs de activist Gerry Ortega vermoord werd. Hij verzette zich met vele anderen tegen de dreigende mijnbouw op het eiland Palawan. Mijnbouw waarvan de rijke, vaak buitenlandse investeerders profiteren, maar waarvan de inheemse bevolking de lasten als milieuschade en verlies aan landbouwgrond moet dragen.
In een project van de Vastenactie maken mensen zich weerbaar tegen die dreigende mijnbouw en vechten voor eigendomspapieren van de grond. Mensen in de Filippijnen kunnen ons zo een spiegel voorhouden. Ook wij zullen in actie moeten komen tegen onrechtvaardigheid en uitbuiting. En daarbij geldt ook voor ons dat het hart van de duurzaamheid de duurzaamheid van het hart is. Het motto van de Vastenactie in 2011 is dan ook: ‘Plant iets moois voor een ander’.

Programma:
14.30: ontvangst met koffie
15.00: viering geleid door Guus Prevoo met muzikale omlijsting door Ben Dassen.
Na afloop gelegenheid tot napraten.
Plaats: Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2, Heerlen – Centrum
Organisatie: HeerlenMondiaal - Informatie: 045 – 5724626.

Geen opmerkingen: