donderdag 28 april 2011

Discussieavond over de toekomst van Afghanistan

Persbericht - uitnodiging

De toekomst van Afghanistan?

Discussieavond op 10 mei, aanvang 19.30 uur, Luciushof - Heerlen.

Georganiseerd door het Vredesplatform Heerlen en de Stichting Solidariteitscomité Afghanistan Nederland.

Afghanistan houdt de gemoederen bezig. Vorig jaar is een militair missie in Uruzgan, met als mededoelstelling ‘opbouwen’ beëindigd. En begin februari heeft de Tweede Kamer onder voorwaarden besloten tot het sturen van een politie trainingsmissie naar de provincie Kunduz met als doel het opleiden van politie. En nog pas geleden zijn er in Kunduz enkele zware aanslagen geweest met vele tientallen doden en gewonden en is het hoofd van de politie vermoord.

Wat is de toekomst van Afghanistan? Dat is het thema van deze discussieavond. Is er hoop? En kunnen we vanuit Nederland bijdragen aan een betere toekomst van Afghanistan of moeten we de bevolking aan hun lot overlaten? Wat leren ons de fouten uit het verleden en wat is er wel bereikt? Welke verwachtingen mag men hebben als je de ontwikkeling van de samenleving daar ondersteunt?

Wij hebben voor deze bijeenkomst Seddiq Mossadeq uitgenodigd. Hij is na 21 jaar in Nederland te hebben gewoond, waarvan de laatste 11 jaar Heerlen, in 2003 weer naar Afghanistan teruggekeerd. Hij heeft de afgelopen 6 jaar in Afghanistan geprobeerd weer een bestaan op te bouwen en een bijdrage te leveren aan de opbouw van de samenleving. Nu woont hij weer voorlopig in Nederland.

Verder hebben we Albert van Hal uitgenodigd. Hij werkt bij Cordaid, een Nederlandse organisatie voor ontwikkelingshulp. Van Hal is sinds januari 2008 verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van de activiteiten van Cordaid in Afghanistan. Albert bezoekt Afghanistan drie keer per jaar. Cordaid werkt sinds 10 jaar in zes Afghaanse provincies aan gezondheidszorg, landbouwontwikkeling, versterking maatschappelijk middenveld en versterking van de positie van de Afghaanse vrouw.

U bent van harte uitgenodigd om naar onze gasten te luisteren en mee te praten.
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 mei, (een dag die ons herinnert aan de 5 donkerste jaren van de Nederlandse samenleving). De aanvang zal zijn om 19.30 uur (tot uiterlijk 22.00 uur), Luciushof. Putgraaf 3, Heerlen.

Met vriendelijke groeten,

Namens het Vredesplatform Heerlen, Harrie Winteraeken en
Namens het Solidariteitscomité Afghanistan – Nederland, Ali Daliry

Geen opmerkingen: