maandag 22 december 2008

Nederland schendt op grote schaal mensenrechten.

Nederland schendt op grote schaal mensenrechten.

Onlangs kreeg ik het verzoek om de hieronder beschreven website en de bijbehorende petitie onder de aandacht te brengen: http://www.tekenvoorrechtvaardigheidinnederland.nl/

Deze website is het initiatief van een groep geboren en getogen Nederlanders. Gewoon particulieren, die opkomen voor een rechtvaardige behandeling van iedereen in Nederland, zonder een groep uit te sluiten. Het gaat hier om een grote groep vluchtelingen, die allen het artikel 1F (verdacht van oorlogsmisdaden) tegengeworpen hebben gekregen, uitsluitend op basis van een collectief kenmerk en vermoedens waarvan men vindt dat die niet bewezen hoeven te worden. Nederland staat hierin compleet alleen. De landen om ons heen (inclusief grote landen als Engeland en Frankrijk) hebben slechts enkele 1F verdachten. Nederland op dit moment zo'n 900!

De petitie vraagt de leden van de Tweede Kamer om bij het beleid uit te gaan van het standpunt van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten inzake de toepassing van artikel 1F.
Voor meer informatie kunt u vanzelfsprekend terecht op deze website.

Geen opmerkingen: