zondag 7 december 2008

10 december Mensenrechtendag

Fakkeloptocht Vlammen voor de Vrijheid

10 december is Mensenrechtendag. En dit jaar een bijzondere. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens door de Verenigde Naties werd aangenomen.
In Heerlen wordt dat gevierd met een Fakkeloptocht. Die start om 17.00 uur op het Stationsplein op de kop van de Saroleastraat. Aansluitend is er een sobere maaltijd in het Centrum voor Diversiteit en organiseert het Solidariteit Comit̩ Afghanistan РNederland (SCAN) een informatieavond.

Rondom 60 jaar Mensenrechten organiseert Amnesty International ook een actie voor drie voorvechters van de mensenrechtenbeweging in Iran, Zimbabwe en Myanmar. Er zijn in die landen maar weinig mensen zo dapper zoals zij: de helden die vechten voor de mensenrechten en tegen onrecht en onderdrukking. Handvat voor hun idealen is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Zij dienen ook als voorbeeld voor mensenrechtenactivisten in veel andere landen op deze wereld waar mensenrechten nog gruwelijk geschonden worden.
Zie hiervoor de speciale website van AI: www.vlammenvoordevrijheid.nl

Geen opmerkingen: