maandag 22 december 2008

Informatiebijeenkomst ‘Na het Generaal Pardon’

Per 1 januari 2009 eindigt de regeling van het Generaal Pardon. Door gebruik te maken van deze regeling kunnen ruim 27.000 vluchtelingen na jarenlange onzekerheid een bestaan opbouwen in Nederland.
Toch is het niet allemaal positief. Veel vluchtelingen voldoen niet aan de criteria om te mogen blijven. Zo weigert de IND regelmatig een verblijfsvergunning aan mensen die in lange jaren van wachten een poosje in het buitenland zijn geweest. Als men niet voldoet dan moet men terugkeren naar eigen land. Het betreft regelmatig gezinnen, die worden verscheurd of waarvan de kinderen hier geboren en getogen zijn. En vaak is het zeer onzeker of men wel welkom is in het land van herkomst.

Op dinsdag 13 januari 2009 organiseert de stichting Noodopvang Parkstad samen met de Stichting Noodfonds Zuid-Limburg en Vluchtalarm Maastricht een informatieavond met als thema ‘Na het Generaal Pardon’. Op die avond zal Rian Ederveen van de Stichting LOS uit Utrecht een lezing houden over de stand van zaken rondom de zogenaamde grensgevallen van het Generaal Pardon. Tevens zal er een DVD vertoond worden die speciaal gemaakt is ter gelegenheid van vijfjarig bestaand van de Stichting Noodopvang Parkstad. De avond vindt plaats in het Luciushof, Putgraaf 3, Heerlen – Centrum en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open.

Geen opmerkingen: