dinsdag 18 maart 2008

GroenLinks steunt Water Natuurlijk bij waterschapsverkiezingen

GROENE WATERSCHAPSKANDIDATEN GEZOCHT

Tussen 13 en 24 november van dit jaar zijn er (schriftelijke) waterschapsverkiezingen voor de algemene besturen van het Waterschap Roer en Overmaas in Zuid- en Midden-Limburg (tot en met Roermond) en het Waterschap Peel en Maasvallei voor Noord-Limburg.
GroenLinks heeft intern een discussie gevoerd of er een eigen lijst moest komen of dat de partij een "groene" lijst steunt. In het verleden namen de milieufederaties altijd het initiatief tot het zoeken van "groene" mensen en organiseerden ook altijd overleg tussen deze waterschapsbestuursleden. Het was voor GroenLinks dan ook logisch om ook nu de groene krachten te bundelen en niet met een aparte GroenLinks-lijst te komen. Het is tenslotte een functioneel en geen politiek bestuur. GroenLinks steunt landelijk Water Natuurlijk en doet dat ook in Limburg.

Op 26 januari 2008 is Water Natuurlijk officieel opgericht. Water Natuurlijk gaat meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Water Natuurlijk wil meer bestuurders in de waterschappen die zich inzetten voor een natuurlijk waterbeheer en streeft naar meer aandacht voor waterrecreatie in Nederland. Water Natuurlijk verbetert de kwaliteit van ons water en werkt mee aan een mooie, gezonde en aantrekkelijke leefomgeving voor iedereen. Water Natuurlijk is een onafhankelijke organisatie die onder andere gesteund wordt door de Provinciale Milieufederaties, Vereniging Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Stichting Reinwater, de Waddenvereniging, Stichting de Noordzee en de Nederlandse Onderwatersportbond.

Op 26 januari gaf Jan Terlouw het startsein van de campagne waarmee deze natuur-, milieu- en recreatieorganisaties oproepen om in november te stemmen op Water Natuurlijk. Liefde en respect voor het water is de bindende factor voor de samenwerkingspartners: "Als wij het water niet respecteren wordt het onze vijand",
De waterschapsverkiezingen zijn in het verleden altijd gekoppeld geweest aan een personenstelsel. Dit jaar kunnen mensen stemmen op een lijst, net zoals dat gebruikelijk is bij politieke verkiezingen. Een conceptverkiezingsmanifest is ook al gereed en dit is te lezen op de website www.waternatuurlijk.nl. In Limburg wordt dit nog aangevuld tot een echt verkiezingsprogramma.

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen met “Water Natuurlijk” in Limburg, mee wilt denken over het programma of je verkiesbaar wilt stellen, dan kan dat door contact op te nemen met de Milieufederatie Limburg: 0475-386410. Meer informatie is te vinden op www.milieufederatielimburg.nl. Wacht niet te lang, de organisatie is al in volle gang, want verkiezingslijsten moeten uiterlijk 1 augustus worden geregistreerd.

Geen opmerkingen: