zondag 30 januari 2022

De Limburger volgt waarschuwingen eigen columnisten nog niet op.

Dagblad De Limburger volgt waarschuwingen van eigen columnisten nog niet op.

Marco van Kampen schreef in Aan de Kant van maandag 17-1 een column die mij erg aansprak. Centraal stond het verzet van het ‘redelijke midden’, van mensen die ‘zelden figureren in de krantenartikelen’. De ‘zwijgende meerderheid’ krijgt weinig publiciteit vergeleken met de ‘loeiende minderheid op het Museumplein’.

En ik draai de bladzijde om: een artikel van bijna een kwart pagina over de lijsttrekker voor Forum voor Democratie in Heerlen. Elke andere partij moet het doen met een enkel kolommetje van zo’n 5-6 cm (60-70 woorden) in de rubriek ‘Om de hoek’. Het artikel voor FvD is vijf keer zo groot. Mooie publiciteit, zonder enige kritiek voor een partij die met zijn provocaties een gevaar vormt voor onze democratie en rechtstaat. Ik neem aan dat de column van Marco van Kampen en ook die van Johan van de Beek van afgelopen zaterdag 15-1 op het bureaublad van iedere nieuwsredacteur van de krant wordt geplakt.

ps.: FvD wil de rest van de lijst nog niet bekend geven. Daar wordt mee gewacht. Ik denk dat men daar nieuwe publiciteit mee wil genereren. Eens effe afwachten of de nieuwsredactie van Parkstad daaropin gaat.

ps. 2: FvD krijgt op 31-1 weer publiciteit in de vorm van een gewoon krantenartikel waarin de nu vier lijsttrekkers in Limburg worden gepresenteerd, waarbij de Heerlense lijsttrekker weer extra aandacht krijgt. Het artikel is wel wat kritischer naar de inhoud van FvD toe.



 

 

Geen opmerkingen: