zaterdag 21 december 2019

Inzamelingsactie Kolen voor Afghanistan



Kolen voor Afghanistan

Op 26 april 2019 werd Ali Daliry, voorzitter van het Solidariteitscomité Afghanistan Nederland (SCAN), benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Toen hij bezig was met het organiseren van een feest om de benoeming te vieren, bedacht hij dat het geen pas gaf om hier feest te vieren zonder aandacht te hebben voor zijn landgenoten in Afghanistan, die leven in moeilijke omstandigheden. Hij besloot geld in te zamelen voor voedselpakketten voor arme Afghaanse gezinnen.

De inzameling werd een succes en SCAN besloot de actie voort te zetten. Nu de winter aanbreekt wordt de situatie nog meer precair. Niet alleen honger, maar ook kou bedreigt arme Afghaanse gezinnen. Daarom zamelt SCAN nu geld in zodat zij ‘kolen’ kunnen te kopen voor de verwarming van hun huizen. Het betreft overigens vooral houtskool, geïmporteerd uit Pakistan.

SCAN is een bij HeerlenMondiaal aangesloten organisatie. HeerlenMondiaal wil SCAN helpen om deze actie tot een succes te maken. Daarom roepen we iedereen op om een bijdrage te leveren.
U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening NL75 INGB 0009673353 t.n.v. Stichting SCAN onder vermelding van 'Kolen voor Afghanistan'. Om digitaal geld over te maken kunt u ook gebruik maken van de onderstaande link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=47vE3eAGgtB5bkzwQHYCStDThm4B54h8
Voor meer informatie over SCAN verwijzen wij u naar: https://stichtingscan.com/ en/of Ali Daliry, tel.nr. 06 44 62 64 42 en e-mailadres alidaliry@hotmail.com .

Help Afghanen in nood de winter door te komen.


Geen opmerkingen: