maandag 9 december 2019

21-12 19.00 u Dobbeltuin Heerlen: Lichtjestocht voor Vrede,


Persbericht / aankondiging

Lichtjestocht voor Vrede
  
Zaterdag 21 december 2019
Start: 19.00 uur, de Dobbeltuin, Dobbelsteijnstraat, 6415 SL Heerlen
  
21 December is de kortste dag. En kerstmis nadert snel. Kerstmis is ook het feest van vrede. Het Vredesplatform Heerlen organiseert daarom op deze zaterdagavond een ‘Lichtjestocht voor Vrede’: een wandeling in de sfeer van kerstmis, maar ook als bezinning op vrede. De deelnemers nemen lichtjes mee, lantaarntjes, lampionnen, eenvoudige potjes met kaarsjes enz. Sfeervol licht in de duisternis.


Tijdens de Lichtjestocht voor Vrede wordt enkele keren gestopt om met een liedje en gedichtje stil te staan bij de kerstgedachte van Vrede. Onderweg is vanzelfsprekend een goed gesprek mogelijk, wellicht over het thema ‘vrede’. Gezinnen met kinderen zijn in het bijzonder van harte uitgenodigd. De route is te belopen met een kinderwagen, maar ook met een rolstoel of scootmobiel.

*********************************************************************************



Meer informatie:
·         De route van de Lichtjestocht voor vrede start bij de Dobbeltuin, in de Dobbelsteijnstraat tegenover huisnummer 3 in Meezenbroek – Heerlen. Vervolgens de Vignonstraat, de Kasteellaan, Baron de Mackaystraat, Groen van Prinstererstraat en de Tooropstraat, doorsteken naar de Sint Barbarastraat in Palemig en vervolgens de Meezenbroekerweg waar de tocht eindigt in het gebouw van het Apostolisch Genootschap.
·         De bewoners langs de route worden met een pamfletje uitgenodigd om een kaars of ander lichtje achter hun raam te plaatsen.

·         De Lichtjestocht wordt georganiseerd door het Vredesplatform Heerlen. 


Geen opmerkingen: