zondag 29 september 2019

3-10 Café Mondiaal: duurzaamheidsbeleid gemeente Heerlen



Persbericht

Café Mondiaal, 61ste aflevering
Donderdag 3 oktober, aanvang 20.00 uur.
Zaal protestantse kerk Tempsplein 14, 6411 ET Heerlen-centrum

Gespreksthema: duurzaamheidsbeleid gemeente Heerlen

De gemeente Heerlen presenteert tijdens deze Café Mondiaal zijn duurzaamheidsbeleid ofwel de Nota Duurzaamheid. Wethouder Charles Claessens zal hierover een presentatie geven. Aansluitend zal hij hierover met de aanwezigen in gesprek gaan.

‘Duurzaamheid’ is een veelomvattend beleidsterrein om meer evenwicht te creëren in het menselijk handelen in relatie tot natuur en vooral het milieu. Een aantal belangrijke subthema’s is het beleid in het kader van klimaatadaptie, de aanpak lucht-, water en bodemvervuiling, een schone leefomgeving, duurzaam Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, enzovoort. Daaraan gerelateerd zijn het beleid ter verbetering van de volksgezondheid (armoedebeleid om dat arme mensen het zich niet kunnen permitteren om duurzaam te handelen?), duurzaam verkeer en mobiliteit, de energietransitie, natuurbeleid (PAS) en biodiversiteit.
Vanzelfsprekend zal de wethouder zijn beleid toelichten. Maar meer nog wil hij het hebben over het samen bewustzijn creëren: “Hoe komen we gezamenlijk meer in beweging om duurzamer te handelen en te leven”. Vinden wij dat de gemeente daarmee op de goede weg is, of moet er veel meer gebeuren? En kan dat ook? Al met al voldoende stof voor een aardig gesprek.

******************************************************************************************************

Achtergrondinformatie:


  • Deze aflevering van Café Mondiaal wordt georganiseerd door HeerlenMondiaal in samenwerking met de Raad van Kerken Parkstad Limburg. Wethouder Charles Claessens verzorgt de (korte) inleiding. Zoals gewoonlijk zal Harrie Winteraeken de discussie leiden.
  • Aan deze Café Mondiaal gaat een Franciscusviering vooraf (aanvang 19.00 uur).
      

Geen opmerkingen: