zaterdag 6 april 2013

Bouwmeester mag wethouder niet bekritiseren. Wie wel?


'Zjwieg mig' van wethouder Rodney Swelsen van Onderbanken die op een verwijt van dorpsbouwmeester Zjak Hofman reageert met “…, terwijl het een bestuurlijke beslissing is. En die heeft Hofman niet te bekritiseren”.
Wat is de reikwijdte van deze mening? Geldt het alleen voor de dorpsbouwmeester dat hij geen bestuurlijke beslissingen mag bekritiseren? Van ambtenaren mag tot (op zekere hoogte) verwacht worden dat ze loyaal zijn aan het bestuur. Maar dat is de adviseur Hofman niet.
Of mogen in de visie van wethouder Swelsen ook anderen geen bestuurlijke beslissingen bekritiseren. Wie nog meer niet? En waarom niet? Omdat deze beslissingen altijd goed zijn? Getuigt dit niet van te hoge eigendunk, ofwel arrogantie? Of eigent Rodney Swelsen zich meer macht toe, dan hem strikt toekomt? Stel je voor dat een bestuurlijke beslissing niet meer mag worden bekritiseerd omdat het een bestuurlijke beslissing is. Dat zet B&W toch echt op een te groot voetstuk.

Gebaseerd op bericht Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad van woensdag 27 maart ‘Bouwmeester bekritiseert bestuurlijke beslissingen’

Geen opmerkingen: