zondag 18 november 2012

Petitie ‘sluit de kerncentrales in Tihange’


De kerncentrale in Tihange (België) kampt met groeiende problemen door ouderdom en slijtage. Diverse rapporten spreken over sterke tekortkomingen van de veiligheid. Grote, dichtbevolkte, stukken van Limburg, België en Duitsland liggen in de directe gevarenzone. Tihange sluiten is de enige oplossing!

Vlak over de grens langs de Maas bij Huy staat een krakkemikkige kerncentrale met een lekkend reactorvat en met een omhulsel vol betonrot. De afstand tot het Vrijthof is in vogelvlucht zo’n 40 kilometer. Heel Zuid-Limburg ligt ruim binnen de 80 km. Zone. In de 80 km-zone rondom de kerncentrale van Fukushima moest iedereen worden geëvacueerd. Bovendien staat de wind hier het grootste deel van het jaar uit het zuidwesten. Dus als het mis gaat, dan krijgt Zuid-Limburg de volle laag. Die centrale vormt dus een groot gevaar voor onze regio en moet dicht!

Echter, de Belgische regering twijfelt en de Nederlandse regering doet (nog) te weinig. Daarom: geef ze een zetje in de goede richting!

Zie de foto uit de Belgische krant Le Soir van 1 september jl:



©Elodie Ledure – Le Soir

GroenLinks Limburg is een online petitie begonnen ‘Tihange dicht – Limburg veilig’. Een belangrijk onderwerp, waarvoor we als bedreigde bewoners zoveel mogelijk mensen moeten mobiliseren (GroenLinks of niet, Limburger of niet).

Het ondertekenen van de petitie kost je nog geen minuut. Dit moet je doen:
• Volg de link http://petities.nl/petitie/tihange-dicht-limburg-veilig
• teken de petitie door naam en e-mailadres in te vullen – desnoods anoniem – en
• klik op de link in de bevestigingsmail die je daarna meteen krijgt

Tot slot: maak deze petitie verder bekend door deze aan zoveel mogelijk mensen die je kent door te sturen, of anderszins attent te maken op dit bericht.


Geen opmerkingen: