zaterdag 14 juli 2012

Vredesplatform Heerlen: folder over positief nieuws


Folder Vredesplatform Heerlen:

POSITIEF NIEUWS

We lezen er elke dag over: de euro moet gered, de staatsschuld moet omlaag, er moet bezuinigd en de belastingen gaan omhoog. Dat merken we in onze beurs.
En dan maar niet te spreken over het terrorisme, islamisering, de rechtspraak, de gezondheidszorg, criminaliteit, drugsoverlast en stijgende werkloosheid. Nee, het is maar niks in Nederland en ook niet in onze Zuid-Limburgse regio.
Ontkennen helpt niet, maar we kunnen wel wat goed nieuws en optimisme gebruiken.

Achter de wolken schijnt de zon
Uit onderzoek van april 2012 blijkt dat Nederland op de vierde plek staat op een lijst van landen waar de mensen het gelukkigst zijn. Nederland behoort ook tot de top 10 van landen met het hoogste inkomen per persoon (hoewel je aan zo’n boodschap niet zoveel hebt als je rond moet komen van een minimum inkomen). Er is in dit land blijkbaar toch veel waar we gelukkig van worden. Waardoor we de toekomst minder somber hoeven in te zien. En daarvoor is deze folder bedoeld. Zomaar een greep uit positieve nieuws berichten waar u blij van kunt worden. Omdat het Vredesplatform Heerlen u dat gunt.

Het Vredesplatform Heerlen gelooft dat positief denken bijdraagt aan een vreedzame samenleving. Het Vredesplatvorm is een Ambassade van de Vrede.

Heerlen sociaalste stad van Nederland
De gemeente Heerlen is de sociaalste stad van Nederland. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van de FNV. Heerlen steekt met kop en schouders uit boven de andere deelnemende gemeenten met een topscore van 75 punten, de hoogst haalbare.

Impuls voor leefbaarheid wijken.
Parkstad en Provincie investeren 21,5 miljoen euro in leefbaarheid wijken. Hoensbroek-Passart kan rekenen op een bijdrage van 8,73 miljoen euro. De wijken Hoensbroek (Heerlen), Nieuwenhagen-Lichtenberg (Landgraaf) en Brunssum- Centrum-Noord kunnen rekenen op financiële ondersteuning voor de grootschalige herstructurering van de woningvoorraad.

Samen hapje eten
Elke donderdagavond rond de klok van vijf schuiven in het jongeren-activiteitencentrum The Max in Hoensbroek ongeveer acht senioren aan tafel om samen een hapje te eten. Gezellig. Maar ook bijzonder want de maaltijd wordt telkens bereid door jongeren. De senioren mogen zich lekker laten verwennen door de jeugd, die natuurlijk een hapje mee-eet.

Ontmoeting allochtone en autochtone wijkbewoners
De afgelopen maanden werden in het buurtcentrum MSP (Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig) avonden georganiseerd met allochtone en autochtone bezoekers. Daarin werd mooie en nuttige informatie gegeven over landen waar menigeen graag op vakantie wil gaan. Er was culturele informatie over de landen zelf en over hun leef- en eetgewoontes en er mocht geproefd worden van hun lekkernijen. De landen die voorbij gekomen zijn waren o.a. Indonesië, Oekraïne, Palestina, Irak, Suriname, Marokko en Nederland.

Verschillende culturen winst voor de samenleving
Het percentage men-sen dat blij is met de multiculturele samenleving is sinds 2008 licht gestegen en is met 75% ruim hoger dan het percentage Nederlanders dat van mening is dat verschillende culturen geen winst zijn voor de samenleving. (Bron: onderzoek burger-perspectieven van COB 2012/1).

Nederlanders vertrouwen politici
Nederlanders hebben, ten opzichte van andere West-Europese landen een behoorlijk vertrouwen in politici en het rechtsstelsel. (Bron: onderzoek burgerperspectieven van COB 2012/1).

Gratis van kunst genieten
Alle Heerlenaren kunnen dankzij de gratis expositie bij Schunck gaan genieten van onze ‘eigen’ kunst. Het museum ondergaat hiervoor een metamorfose van toonkamer naar woonkamer.

Viaducten in Heerlen krijgen kleur
De viaducten aan de Valkenburgerweg, de Looierstraat, Parallelweg en Bremersweg krijgen vrolijke en sprekende graffitikleuren in plaats van grijs. Buurtbewoners en ondernemers hebben meebepaald wat de thema’s moesten worden. Namelijk het ‘Romeins verleden van Heerlen’ en ‘natuur/landschap’. Het viaduct aan de Valkenburgerweg is naar verwachting half juli klaar.

Hulp bij het maken van de juiste keuzen
Ben je tussen de 16 en 27 jaar, heb je geen werk en volg je geen opleiding? Het Jongerenloket Heerlen wil je helpen bij het vinden van een baan of scholing en kan je helpen door de mogelijkheden op een rijtje te zetten: Wil of kun je terug naar school of wil je liever een combinatie van leren en werken? Waar ben je goed in, welk beroep past bij jou? Kom je misschien in aanmerking voor een uitkering? Heb je schulden of problemen waardoor je niet goed in je vel zit? (Meer info: zoek op internet naar jongerenloket Heerlen).

Beweegtuin voor senioren
In het vijverpark van Meezenbroek komt nog deze zomer een mooi aangelegde tuin waar senioren samen kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten. Met fitnesstoestellen speciaal gemaakt voor de buitenlucht.

Actief en vitaal ouder worden. Dat kan in Heerlen.
De welzijnsorganisatie Alcander heeft een boekje uitgebracht met daarin een overzicht van alle mogelijkheden om te bewegen in Heerlen. In iedere wijk zijn er activiteiten. Zo kunt u country line dance, darten, sjoelen, wandelen aqua joggen of watergymnastieken. Meer info: www.alcander.nl

Grondwater beschermd
De gemeente Landgraaf gaat binnenkort het onkruid weer duurzaam bestrijden. Chemische bestrijding is weliswaar iets goedkoper, maar leidt tot verontreiniging van grondwater.

Unilever stopt met plofkip
Voedingsmiddelen-concern Unilever gaat voor zijn producten kippen gebruiken die een beter leven hebben gehad.

22 euro retour
Burgers van Heerlen die in 2011 daadwerkelijk afvalstoffenheffing hebben betaald, krijgen per huishouden 22 euro terug.
Dit is mogelijk omdat in 2011 meer geld is opgehaald door belastingen dan dat is betaald aan de Rd4 voor het inzamelen van huisvuil.

100 miljoen euro extra voor onderzoek
DSM pompt de komende jaren ongeveer 100 miljoen euro in nieuwe onderzoeksgebouwen op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen en het biotechnologiecentrum in Delft. Dit levert enkele honderden banen op.

Kenniscentrum op Avantis
Bedrijventerrein Avantis in Heerlen krijgt een Kenniscentrum Nieuwe Energie, waar ondernemers en onderwijsinstellingen nauw samenwerken. Investering: 19 miljoen euro.

Limburg 2e op toerisme ranglijst
Limburg staat tweede op de toerismeranglijst van het ING Economisch Bureau. Zeeland heeft de toppositie en Gelderland bezet de derde plaats. Tussen mei 2010 en mei 2011 besteedden toeristen circa 3,4 miljard euro in Limburg (circa 10 procent van bruto regionaal product).




Geen opmerkingen: