donderdag 28 december 2006

Harrie Winteraeken: kandidaat voor provinciale staten

Harrie Winteraeken: kandidaat voor provinciale staten

Voor de verkiezingen van Provinciale Staten van Limburg sta ik op de vierde plaats van de verkiezingslijst van GroenLinks. Lijsttrekster is Margriet van Tulder, 2. zittend statenlid Kees Schröer en 3e Hanan Maazouzi voor de verjonging.

Ik ben best tevreden over deze plek, al zal het veel moeite kosten en ook wat geluk om weer lid te worden van PS. GroenLinks heeft er momenteel drie leden. Daarbij komt dat PS van 63 naar 47 leden teruggaat. De kop van de lijst is evenwichtig samengesteld en daarmee electoraal zo aantrekkelijk mogelijk. Er is een goede spreiding over de provincie, van leeftijden, man/vrouw, achterban, kennis en kunde, vernieuwing en ervaring.
Zo zijn de GroenLinks – bolwerken Venlo, Maastricht en Sittard-Geleen in de top vertegenwoordigd. Ik wil dé kandidaat zijn van Parkstad Limburg. Echter voor GroenLinks gekozen worden vanuit Parkstad Limburg is geen gemakkelijke opgave. De concurrentie met de SP en de PvdA is hier bijzonder groot. Maar het moet toch mogelijk zijn dat een zo’n grote groep kiezers weer een GroenLinks – statenlid voortbrengt. Het is tenslotte in 1999 zelfs gelukt met twee personen (Helma Gubbels en ik). Dus: “We gaan ervoor!”

Geen opmerkingen: