donderdag 28 december 2006

Fietsersbond: maak van Amstenraderweg weer 30 km

Persbericht:

Fietsersbond: maak van Amstenraderweg weer 30 km

De Fietsersbond afdeling Parkstad – Limburg heeft onlangs bezwaar gemaakt tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Heerlen om de maximale snelheid te verhogen van 30 naar 50 km/uur op het deel van de Amstenraderweg tussen de Hekbergstraat en de Weustenraedtstraat. Als de Amstenraderweg weer 50 km – weg wordt dan zal bij de verschillende kruisingen het verkeer uit de zijstraten voorrang moet verlenen aan het verkeer op de Amstenraderweg.

De Fietsersbond is bezorgd over de verkeersveiligheid van de fietsers. De Amstenraderweg is een druk bereden fietsroute, vooral ook vanwege het fietsverkeer van en naar het centrum van Hoensbroek en het Carbooncollege (voorheen Sint Janscollege). 30 km – gebieden zijn verkeersveiliger dan wegen waarop de maximale snelheid 50 km/uur is, mede omdat bij 30 km – wegen de verschillen in snelheden minder groot zijn. De Fietsersbond accepteert geen verslechtering, ook al moet op veel andere plaatsen nog veel gebeuren aan een veilige inrichting van wegen.


Noot:
Voor een verdere verkeerskundige onderbouwing van het bezwaar wordt u verwezen naar de bijlage op www.winteraeken.spaces.live.com Indien u nog vragen heeft, dan bent u vanzelfsprekend van harte welkom bij ondergetekende.

Harrie Winteraeken, voorzitter Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg

Geen opmerkingen: