vrijdag 22 september 2023

23-9: SDG-markt Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen Heerlen-centrum

 

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen SDG-markt ‘Samen in actie voor een betere toekomst’

Zaterdag 23 september, 11.00 – 16.00 uur.

Heerlen winkelcentrum (Promenade 1) 

 


Van 21 tot 27 september wordt in Nederland de ‘SDG Action Week’ georganiseerd met dit jaar als thema: ‘Act Together Now’. Verandering begint met actie. Daarom komen wij in actie om de wereld te veranderen. Iedereen van klein tot groot is daarbij nodig. Begin klein en maak het groot. Of begin meteen groot. Hoe dan ook: blijf in actie komen en verander de wereld!

Tijdens deze actieweek organiseert HeerlenMondiaal in samenwerking met het SDG House Maastricht, Mondiaal Maastricht en de Gemeente Heerlen, op zaterdag 23 september van 11.00 -16.00 uur op de Promenade nabij de kruising met de Honigmannstraat een SDG-markt.

In totaal 12 organisaties die actief zijn met een of meerdere van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zullen zich presenteren. Op de locatie is ook de Stadstuin al aanwezig. Voor de bezoekers zal er Fairtrade koffie en thee geschonken worden.

Achtergrondinformatie:

·       De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn 17 wereldwijde doelen die hun oorsprong hebben bij de Verenigde Naties. De SDG’s zijn een teken van solidariteit en richten zich onder andere op armoedebestrijding, klimaatactie, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk. De SDG’s zijn gestart in 2015 als opvolgers van de Millenniumdoelen, die van 2000-2015 ‘dienstdeden’.

·       De volgende organisaties laten zien wat zij doen en welke van deze 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen bij hun werk passen:

              Parkstad in Transitie

              Zadenbibliotheek

              Amnesty International Groep Parkstad

              Humanistisch Verbond afdeling Zuid-Limburg

              Steungroep Indianen In Brasil

              HeerlenMondiaal

              Woonwijzerwinkel

              IVN Natuureducatie

              Fairtrade Heerlen

              SDG House Maastricht

              Gemeente Heerlen

              de Stadstuin.

Op zaterdag 23-9 wordt er ook een SDG-speurtocht georganiseerd ‘Samen in actie voor een betere toekomst. Wil je de speurtocht lopen, ga dan naar de website http://sdgspeurtocht.nl/start/.

 

Geen opmerkingen: