zaterdag 10 september 2016

18-9: vredeswandeling met verhalen van vluchtelingen



Persbericht

Vredeswandeling

Zondag 18 september 2016
Start: 14.00 uur, begraafplaats Akerstraat 35 Heerlen

Het Vredesplatform Heerlen en het Dekenaal Missionair Beraad Heerlen organiseren op Vredeszondag 18 september as. in het kader van de Vredesweek 2016 een Vredeswandeling in en nabij het centrum van Heerlen. De wandeling begint om 14.00 uur bij het Joods monument bij de gemeentelijke en Joodse begraafplaats, Akerstraat 35 en zal ± anderhalf uur duren.
De wandeling eindigt op het Pancratiusplein. Aansluitend zal er in het zaaltje van café Frits Pelt aan het Pancratiusplein gelegenheid om na te praten en het delen van indrukken en ervaringen. Er wordt koffie met vlaai geserveerd.

Tijdens de wandelingen zal op enkele plaatsen een vluchteling kort zijn verhaal vertellen. Daarbij zal zij/hij niet alleen spreken over zijn persoonlijke ervaringen, maar ook over de oorlog/onveilige situatie waarvoor zij/hij is gevlucht en hoe hij/zij vindt dat men in Nederland ontvangen is.

De twee (voormalige) vluchtelingen die tijdens onze Vredeswandeling hun verhaal zullen vertellen, zijn:
·         Nada Golic, zij vluchtte voor de oorlog in Bosnië. Jaren later heeft zij haar herinneringen en traumatische ervaringen verwoord in het autobiografische boek ‘Hoop doet leven’.
·         Iqbal Ahmed. Hij is vijftien jaar geleden vanuit Bangladesh naar Nederland gekomen. Hij heeft tegenwoordig een restaurant in Heerlen met de naam Zafran.

Geen opmerkingen: