zaterdag 24 mei 2014

Bijeenkomst met Tineke en Gerrit Koenders op 2 juni in Schaesberg.



Persbericht

Maandag 2 juni, aanvang 19.30 uur.
Parochiezaal van de Petrus en Pauluskerk,
Kerkplein, Schaesberg.

Dit jaar was het thema van de Vastenactie voor diverse parochies in Heerlen en Landgraaf ‘water en sanitair in Ghana’. Deze actie was voor het project van Tineke en Gerrit Koenders uit Landgraaf, die op dit moment in Ghana wonen. Zij realiseren daar in verschillende dorpen schoon drinkwater en nieuw sanitair.

Voor de Pasen waren er in het kader van de Vastenactie diverse vieringen in de kerken en de Elisabethkapel van Parc Imstenrade. Tevens zijn er op verschillende plaatsen ‘koffiestops’ georganiseerd.
Sophie Schins heeft in enkele tientallen klassen op diverse scholen gastlessen over Ghana en in het bijzonder de projecten van Tineke en Gerrit Koenders gegeven. De totale opbrengst hiervoor hopen we op deze bijeenkomst bekend te kunnen maken.

Tineke en Gerrit Koenders, die momenteel voor korte tijd in Nederland zijn, zullen tijdens deze bijeenkomst zelf vertellen wat er met het geld gedaan gaat worden.

De informatieavond vind plaats op 2 juni, aanvang 19.30 uur, in de parochiezaal van de Petrus & Pauluskerk naast de kerk in het Kerkplein van Schaesberg, gemeente Landgraaf.
We nodigen iedereen die Tineke en Gerrit een warm hart toedragen uit om naar deze inspirerende avond te komen.


Achtergrondinformatie

Korte toelichting op de activiteiten van Tineke en Gerrit Koenders.  Zij zijn in 2010 voor 5 jaar naar Ghana vertrokken. Tineke en Gerrit werken voor de stichting ‘Kans voor open doel’.  Tineke werkt in het weeshuis ‘Safe our lives’ in Anwiankwanta. Gerrit promoot het voetballen en in het bijzonder het verbeteren van velden en trainingsmogelijkheden. Samen werken ze ook om de hygiënische omstandigheden te verbeteren in zes dorpen in het Denyase Ashanti district. Het project zorgt voor waterputten en sanitaire voorzieningen.
Sophie Schins heeft de projecten van Tineke en Gerrit Koenders begin dit jaar zelf bezocht.

Met vriendelijke groeten,

Sophie Schins en Harrie Winteraeken

Persoonlijke noot: Tineke en Gerrit zijn er in geslaagd om hun idealistische idealen te verwezenlijken. Dat is bewonderenswaardig en inspirerend!

Geen opmerkingen: