zaterdag 15 maart 2014

Stemadvies: GroenLinks nummer 3 Sylvia Vaessen



Voor het eerst sinds 1986 sta ik niet op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de gemeenteraad in Heerlen. Ik kon mij niet meer verenigen met het lijsttrekkerschap van Sajjad Rahnama’ï. Ik gun Sajjad meer tijd voor zijn al bijzonder succesvolle carrière als medisch specialist en voor zijn jonge gezin.

Mijn absolute voorkeur voor de eerste plek op de kieslijst was Sylvia Vaessen. Bij de raadsverkiezingen van 2010 stond zij op plek 2. Zij behaalde bij die verkiezingen meer stemmen dan Sajjad die toen al 4 jaar ons raadslid was. Een duidelijker signaal kon onze kiezer niet geven. In feite was Sylvia ons gekozen raadslid. Sajjad wist haar echter te overreden om ‘slechts’ fractie-assistent te worden en hij kon zelf het raadslidmaatschap continueren.

Sylvia heeft mij echter uitdrukkelijk toegezegd dat als ze nu weer met voorkeurstemmen wordt gekozen (en waarom zou dat nu niet weer lukken?), ze dan wél raadslid zal worden. Omdat ik niet op de kandidatenlijst sta en doordat ik mijn voorkeur voor Sylvia uitspreek, heeft zij een concurrent voor voorkeurstemmen minder en een bondgenoot erbij.

Ik heb alle vertrouwen in Sylvia. Als sociaal maatschappelijk dienstverlener bij Alcander en in het bijzonder medewerkster van het Bureau Cliëntentelefoon voor de Sociale Dienst is ze uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden voor een sociaal beleid. Ik heb de komende raadsperiode Sylvia mijn steun toegezegd. Ik denk dat ik op het gebied van ‘groen’ nog best een toegevoegde waarde kan betekenen. Zo hoop ik dat ook in Heerlen GroenLinks weer gaat waarmaken wat de kiezer van onze partij verwacht.







Geen opmerkingen: