donderdag 25 juli 2013

Oud-burgemeester Jef Pleumeekers had ver vooruitziende blik.


Na bijna 20 jaar krijgt oud-burgemeester Jef Pleumeekers van Heerlen dan toch zijn zin. Toen ik onder zijn voorzitterschap als raadslid eens een aantal voorstellen deed waar het college van Burgemeester en Wethouders ‘zijn voordeel’ mee kon doen, kreeg ik de vraag terug of het ook het ‘achterdeel’ mocht zijn.
En nu gaat het dan toch gebeuren: de gemeente laat van zijn oud papier toiletpapier maken. Zo gaan ze zich toch het achterwerk ermee afvegen.

1 opmerking:

Harrie Winteraeken zei

Ik stuurde deze anekdote ook naar de satirische rubriek 'Zwieg mig' van onze regionale kranten Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger.
Dit maakten redactrice Claire van Dyck er zaterdag 27 juli van:

Onderbroekenlol
Recyclen. Niks mis mee. Heerlen staat graag als duurzame gemeente te boek, dus laat de gemeente haar oud papier verwerken tot toiletpapier.
Het ontlokte oud-GroenLinksraadslid Harry Winteraeken een reactie onder de noemer onderbroekenlol: de papierverslindende ambtenarij - en de bestuurders - vegen hun achterwerk af met (oude)nota’s en beleidsstukken.
Dat moeten we maar letterlijk nemen en niet in de figuurlijke betekenis
opvatten. Zoveel burgerlijke ongehoorzaamheid is hen vreemd.
Dat verleidt ons weer tot de toevoeging: is enige krantenpublicatie het
gemeentebestuur onwelgevallig, dan kunt u dit papier ook voor hetzelfde doeleinde gebruiken. Let wel, het laat een afdruk achter... (CvD)

Enige journalistieke vrijheid ten opzichte van het ingezonden bericht is wel herkenbaar.