zaterdag 23 februari 2013

Demonstratie “Stop Tihange” op zondag 10 maart 2013 in Tihange zelf!


Op zondag 10 maart vindt er in Tihange zelf een demonstratie plaats “Stop Tihange”. De demo start om 14.00 uur op de Grande Place te Hoei. De kerncentrale te Tihange (bij Luik) kampt met groeiende problemen door ouderdom en slijtage. Grote, dichtbevolkte stukken België en Duitsland, maar ook Limburg liggen in de directe gevarenzone.



Deze demonstratie op zondag 10 maart is een vervolg op de grote demonstratie tegen het openhouden van de kerncentrale in Tihange in Maastricht op 12 januari jl. In Maastricht werd na afloop van deze demonstratie een petitie met 11.000 handtekeningen overhandigd aan diverse politici, waaronder burgemeester Hoes van Maastricht en tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.



Wellicht heeft u in Maastricht al mee gedemonstreerd op die mooie, zonnige zaterdag en genoten van de eensgezinde sfeer, de grote opkomst (ongeveer 1.500 mensen uit Duitsland, België en Nederland), het euregionale karakter, de toespraken enz. enz. Zo ja, we gaan op herhaling! Zo nee, dit is de mogelijkheid om het in te halen!

Want we zijn er nog niet. De kerncentrale is voorlopig nog open en er zijn nog altijd geen rampenplannen voor het geval dat er iets misgaat. Daarom wordt u opgeroepen om verder te demonstreren, bij de kerncentrale zelf in de gemeente Hoei op zondag 10 maart a.s. De organisatie WISE heeft bussen geregeld en heeft nog ruimte om mee te rijden. De opstap is om ± 12.15 uur aan de achterzijde van het NS-station in Maastricht, de kosten zijn € 10 en je kunt je aanmelden via GroenLinks Limburg. We denken er nog over om misschien nog een bus te regelen, mits er zich genoeg mensen aanmelden. De aanmelders krijgen daarover zo spoedig mogelijk bericht.

Dus: nu met z’n allen naar de demonstratie bij Tihange zelf op 10 maart!

Wie met de bus mee wil of meer informatie wil, kan zich opgeven vóór 3 maart via: statenfractie@groenlinkslimburg.nl.



Geen opmerkingen: