zondag 16 december 2012

ICMP informatie- en feestavond 22 december 2012


De Stichting Iraakse Cultuur & Maatschappij Parkstad organiseert op zaterdag 22 december 2012 een informatie - en culturele kerstfeestavond met als thema: multicultureel samenleven is de toekomst.

De bijeenkomst begint om 18.30 uur, in de grote zaal van Luciushof, aan de Putgraaf 3,6411 GT in Heerlen. De zaal gaat om 18.00 uur open.

De informatie deel gaat over Immigratie, integratie en asiel in het regeerakkoord van de nieuwe regering.

De tweede deel van de avond gaat over kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken) of kerstfeest (veelal zo aangeduid door protestanten). Met kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus gevierd. Het kerstfeest wordt in de westers- christelijke wereld gevierd op 25 december, maar in de oosters-orthodoxe kerken (zoals de Russisch-orthodoxe kerk), wordt de Juliaanse kalender gebruikt, zodat het daar twee weken later valt. In veel streken zijn er speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavond, middernachtsmis) en/of de dag erna.

Het lijkt de laatste tijd niet zo goed te gaan met de multiculturele samenleving. De standpunten in de politiek verharden en steeds vaker lijken er problemen te ontstaan tussen de verschillende culturele groepen in de Nederlandse samenleving.

De tegenstellingen, en het debat hierover, lijken zich de laatste jaren te verharden. Sinds de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh komen bevolkingsgroepen steeds meer tegenover elkaar te staan. Het 'politiek correcte' denken van vroeger, waarbij niet werd gepraat over de problemen die ontstonden met de komst van de nieuwe Nederlanders, is inmiddels al lang verleden tijd. En de positieve kanten van de multiculturele samenleving zijn nauwelijks meer onderwerp van gesprek.

ICMP levert een bijdrage aan het vormgeven van burgerparticipatie en bevorderen van de multiculturele samenleving in parkstad .Om burgers en maatschappelijke organisaties in de toekomst te betrekken bij het beleid wordt een agenda ingesteld.

Programma

18.00 uur zaal open

18.30 uur welkomstwoord door de voorzitter van de stichting ICMP

18.45 uur Herdenken slachtoffers geweld in het Midden -Oosten

19.00 uur presentatie over immigratie, integratie en asiel in het regeerakkoord 2012

20.00 uur informatie over kerst.

20.15 uur pauze (koffie en Irakese thee met hapjes).

20.20 uur muziek uit Irak

21.45 uur bloemen en cadeaus verspreiden aan vrijwilligers van het jaar

22.00 uur Einde programma

Geen opmerkingen: