zaterdag 5 mei 2012

Ongelofelijk dat Henk Bleker lijsttrekker wil worden en Ger Koopmans weer Kamerlid voor het nieuwe CDA.


Ongelofelijk dat Henk Bleker lijsttrekker wil worden en Ger Koopmans weer Kamerlid voor het nieuwe CDA.

Henk Bleker en Ger Koopmans hebben de laatste tijd niet zo goed opgelet? Hebben ze niet meegekregen dat er onlangs wat is veranderd in het politieke landschap van Nederland. Ik kan me dat niet voorstellen. Het CDA is bezig met een sterke verlegging van de koers naar het ‘radicale midden’. Daarbij willen ze de recente geschiedenis met de PVV zo snel mogelijk achter zich laten. Verloochen zelfs. Of is het hoe de wind waait, waait mijn jasje?
Er mag toch vanuit worden gegaan dat Bleker en Koopmans die omwenteling hebben meegekregen. Dan moeten zij, die de rechtse koers en de samenwerking met de PVV sterk hebben ondersteund, toch beseffen dat zij niet het gezicht kunnen zijn van het andere, nieuwe CDA. Dat zou toch niet geloofwaardig zijn? Niets van dit alles.

Henk Bleker stelt zich 'gewoon' kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Ongelofelijk. Naast Maxime Verhagen dé CDA'er die de keuzes en de koers van het oude CDA heeft belichaamd. Als je mensen mag aanwijzen die de teloorgang van het CDA hebben veroorzaakt, dan staan Bleker en Koopmans mee bovenaan de rij.
Als er niemand zou worden gevonden, dan wilde Henk Bleker de kar wel trekken. Maar er waren al 5 serieuze kandidaten voor het lijsttrekkerschap. En dan meldt Bleker zich! Eigenlijk volkomen overbodig, zou je zeggen. Iemand die zo makkelijk zijn standpunten verandert is niet te vertrouwen. Maar hij wil blijkbaar. Om persoonlijke motieven zoals in de belangstelling staan en macht en invloed willen hebben? Om de rechtse koers van het CDA te verdedigen, dwars tegen de wens tot verandering van het nieuwe CDA in. Vasthouden aan het oude, vertrouwde, regenteske en arrogante CDA.
Als het CDA Bleker en Koopmans handhaaft en hun status laat behouden, dan gooi dat mooie ideaal van het ‘radicale midden’ maar in de prullenbak. Dan is het CDA weer ouderwets mooi praten, maar anders doen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

harrie, de huidige CDA kamerleden,regio,lokale bestuurders, inkl hun hele leden bestand isniet meer geloofwaardig.Zij zijn niet meer trouw aan hun Christelijke principes en basisideeen vandaar dat dit hele proces in een geweldig drama zal eindigen.het ene na het andere CDA Haantje of Hennetje kraait maar zingt vals of verkondigd onzin. Ondanks dat een weggestuurd exemplaar, (is uit zijn schuilplaats gekropen), die zich ook niet aan de Christlijke normen en waarden heeft gehouden namelijk Jack de Vries weer de 6 nieuwe kandidaten voor de voeten loopt om zich als spindokter te presenteren want bij hem moet ook brood op de plank komen. Kort samengevat in september zal voor de 3e keer het CDA nogmaals afgerekend worden en of ze dan nog zetels hebben is de vraag.Maak je geen zorgen de kiezer is echt niet gek. Hij rekent af met deze partij, let maar op.

Anoniem zei

christelijk democratisch appel = CDA. Wat is hier van overgebleven.Een groepje van ca 40.000 ingeschreven leden die hun kontrobutie betalen zadat een heel klein selkt groepje nederlanders die zich christen democraten noemen,regelmatig te treffen in een of andere lokatie om zich zelf weer uit te vinden.Want dat is echt nodig men is totaal de kluts kwijt en weet geen nieuw lid aan hun idealen te koppelen en dat zal ook op 22 sept 2012 zo zijn. De CDA "kopstukken"stuntelen om elkaar als nieuwe lijsttrekker in beeld te brengen.Men gaat volledig voorbij wat de Nederlandse burger wil want dat past niet in de thema's die ze op het CDA klasje leren, on liners en vooral maar niet erkennen waar het over gaat maar steeds zich zelf op de voorgrond plaatsen. En alleen in verkiezingstijd aktief worden om de Nederlandse burger te benaderen.Dit kleine groepje kaderleden bezitten onvoldoende kapaciteiten,menselijke waarden,charisma en moed om de gewone burger helder te vertellen wat hun standpunten zijn en wanneer dat anders uitpakt buiten hun om in de Europese of wereldpolitiek dat men daar ook duidelijk over kommuniceerd naar de burger en uitlegt dat men dit verkeerd heeft ingeschat of uitgelegd. Want de nieuwe lijsttrekker moet echt uit een ander hout gesneden worden als diegene die zich nu zelf op de voorgrond hebben geplaatst.Want de burger zal hun gaan afrekenen op 22-09-2012. Wat Verhagen had moeten doen is niet in het laatste kabinet plaatsnemen maar eerst de CDA terugbrengen back to basic, want Camiel en andere willen niet voor niets meer het voortouw nemen.Dus zou ik zeggen neem zelf het initiatief en ga gewoon orde op zaken stellen in de gehele partij van boven naar beneden en kom dan na 4 jaar weer eens terug.