zondag 8 november 2009

Israël: sloop de muur!

Israël bouwt een muur van 700 km lang op gestolen Palestijnse grond. Die muur scheidt mensen van hun familie, kinderen van hun school, boeren van hun akkers en arbeiders van hun werk. Die muur is een opstakel op de weg naar vrede en een schending van het internationaal recht.
Daarom: Sloop de Muur!
Teken voor sancties tegen sancties tegen Israël: www.sloopdemuur.nl

In 2002 begon Israël met de bouw van een 700 km lange barrière van hekwerk en beton, naar eigen zeggen om Palestijnse terreuraanslagen te voorkomen. De muur staat echter niet op de grens tussen Israël en de Palestijnse Westoever, maar grotendeels op Palestijnse grond. Hij snijdt op verschillende plaatsen zelfs kilometers diep de Westoever in.

Voor deze ‘muur’ wordt Palestijnse grond onteigend, olijfbomen worden gekapt en huizen gesloopt. Dorpen raken omsingeld. Tienduizenden Palestijnen zijn afgesneden van hun families, akkers, scholen, ziekenhuizen en andere voorzieningen. De muur annexeert grote delen van de Westoever en maakt een levensvatbare Palestijnse staat onmogelijk.

Op 9 juli 2004 bepaalde het Internationale Gerechtshof dat Israël alleen op eigen grond een veiligheidsmuur mag bouwen. Op Palestijns grondgebied moet de muur worden afgebroken en de schade gecompenseerd. Toch bouwt Israël gewoon verder.

Volgens artikel 90 van de Nederlandse grondwet moeten onze regering en parlement het internationaal recht bevorderen. Het Burgerinitiatief ‘Sloop de Muur’ vraagt de Tweede Kamer om de regering te dwingen sancties tegen Israël in te stellen, liefst samen met andere EU landen. Tenminste moet de militaire samenwerking met Israël worden beëindigd en nauwere economische samenwerking worden afgewezen.

U kunt dit burgerinitiatief via de website www.sloopdemuur.nl ondertekenen, via op te vragen handtekeninglijsten en per briefkaart.
Burgerinitiatief Sloop de Muur, Hoogstraat 46, 3131 BN Vlaardingen. Bankrekening 44 91 65 760.

Geen opmerkingen: