zondag 23 december 2007

OMVH wordt HeerlenMondiaal

OMVH verandert zijn roepnaam in HeerlenMondiaal

De Vereniging Overleg Mondiale Vorming Heerlen heeft de afgelopen tijd nagedacht over interne vernieuwing. En daarbij waren we ook wat uitgekeken op de naam. Na wat heen en weer gepraat over mogelijkheden is dat nu HeerlenMondiaal. Formeel in de statuten en bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel verandert er niets, dus mag het worden beschouwd als onze nieuwe roepnaam en aanduiding. HeerlenMondiaal is korter en het “bekt lekkerder”.

Maar het geeft ook wat meer verbreding aan. Niet alleen mondiale vorming, maar het werken met mondiale problematieken in brede zin, is ons werkterrein. De speerpunten Internationale solidariteit, Mensenrechten, Mondiale Milieuproblematiek, Millenniumdoelen, de Multiculturele samenlevingen Vredesvraagstukken blijven natuurlijk. Ook de combinatie van enkele “eigen” activiteiten met het functioneren als platform voor aangesloten groepen en subsidieloket wordt gehandhaafd.

HeerlenMondiaal wordt aan elkaar geschreven. Dat moet de vaste verbintenis van Heerlen en de wereld verbeelden. We hebben de laatste maanden ook de website verder vernieuwd. Onder andere is deze nu ook een bron voor nieuws, activiteiten en dergelijke geworden (naast het maandblad Inkijk). Kijk daarom ook eens (of regelmatig en als favoriet of bladwijzer) naar www.heerlenmondiaal.nl.

Harrie Winteraeken (voorzitter HeerlenMondiaal)

Geen opmerkingen: