zondag 7 april 2024

11-4 Café Mondiaal: 'ondersteunen van jongeren in Sierra Leone'.

 

Persbericht - aankondiging

 

   

 

Café Mondiaal, 91ste aflevering

Donderdag 11 april 2024, aanvang 19.30 uur.

Café Pelt, Pancratiusplein 48, 6411 JZ Heerlen-centrum.

Gespreksthema: ‘het ondersteunen van kansarme jongeren in Sierra Leone’.

Sinds 2017 ondersteunt Stichting Taiama-Andreas kansarme jongeren in en nabij het stadje Kabala in het noorden van Sierra Leone, zodat ze naar school kunnen gaan. Sierra Leone ligt in West-Afrika en is een van de armste landen ter wereld. 50% van de bevolking is analfabeet. 60% van de bevolking is jonger dan 25 jaar.

We gaan het hebben over de activiteiten van de Stichting Taiama-Andreas. In maart jl. is er een delegatie op bezoek geweest in Kabala. Zo wordt er tijdens deze Café Mondiaal rechtstreeks verslag gedaan van de situatie aldaar. Wat zijn de prioriteiten van ouders en jongeren in een wereld die niet de onze is? Wat is de hulpbehoefte en waar kan in worden voorzien?

Maar we kijken ook naar de stichting hier. Hoe is het om jongeren uit een ander deel van de wereld te sponsoren? Waar lopen we allemaal tegenaan? Moeten we ons hier wel mee bezig houden? Is onderwijs niet een verantwoordelijkheid van ouders en overheid?

Stichting Taiama-Andreas wil u meenemen in de zoektocht die we de afgelopen jaren hebben afgelegd. Namens de stichting zullen Marie-José Brounen en Jelle Aarnoudse een inleiding houden. Ze zullen het hebben over hun successen en uitdagingen en natuurlijk zijn ze nieuwsgierig naar uw mening. Kelly Fofanah, eveneens lid van Stichting Taiama-Andreas en geboren in Sierra Leone, zal vanuit zijn achtergrond ons inzicht geven in de Afrikaanse cultuur en manier van denken.

******************************************************************************************************

Achtergrondinformatie:


·         Deze aflevering van Café Mondiaal wordt georganiseerd door de Stichting Taiama-Andreas en HeerlenMondiaal. Zoals gewoonlijk zal Harrie Winteraeken de discussie leiden.

 

·         De inleiding zal worden verzorgd door Marie-José Brounen die in maart nog in Sierra Leone is geweest. De Stichting Taiama-Andreas is in 2007 opgericht en is gelieerd aan de Andreasparochie van de Heerlerbaan. Sinds 2017 ondersteunt de stichting een project met ongeveer 40 jongeren in de leeftijd van 12 tot 28 jaar die samen een organisatie vormen onder de naam Youth Advocacy Network (YAN). Ze ondernemen allerlei activiteiten in en rond hun stadje Kabala in het noorden van Sierra Leone. Voor meer informatie over de Stichting Taiama-Andreas zie de website: https://taiama-andreas.org/. Of stuur een bericht aan info@taiama-andreas.org

 

 

 

Geen opmerkingen: