zondag 24 maart 2024

Solidariteitsactie Stichting SCAN maaltijden voor Afghanistan

 Persbericht


Stichting SCAN voert actie voor warme maaltijden tijdens de Ramadan in Afghanistan

Elk jaar onderneemt Stichting SCAN tijdens de heilige maand Ramadan actie, zo ook dit jaar. Met een hart vol compassie richt de stichting haar aandacht op de behoeftige mensen in Afghanistan. Dit jaar zamelt de stichting tijdens Ramadan geld in om warme maaltijden te verzorgen.

Deze nobele inspanning is gericht op het verlichten van de lasten en noden van degenen die dit het meest nodig hebben, vooral tijdens deze heilige periode van vasten en reflectie. Door geld in te zamelen voor warme maaltijden, hoopt Stichting SCAN een bron van troost en steun te bieden aan degenen die het moeilijk hebben in Afghanistan.

Zeer velen in Afghanistan zijn niet alleen erg arm en nooddruftig, ze (vooral vrouwen) lijden onder het juk van de Taliban en in grote gebieden hebben ze nog te maken met de verwoestingen die zijn veroorzaakt door enkele zware aardbevingen verleden jaar.

Hoewel de ramp in Afghanistan in 2023 vergelijkbaar groot was met die in Marokko, heeft hiervoor geen landelijke hulpactie ‘giro 555’ plaatsgevonden. De Stichting SCAN heeft wel de mogelijkheden en contacten om hulp ter plaatse te krijgen.

"Wij geloven sterk in de kracht van solidariteit en liefdadigheid, vooral tijdens de Ramadan", zegt Ali Daliry, vertegenwoordiger van Stichting SCAN. "Met de steun van vrijgevige donoren hopen we een verschil te maken in het leven van degenen die het minder fortuinlijk hebben."

Mensen kunnen bijdragen aan dit nobele doel door geld te doneren op bankrekening NL75 INGB 0009673353 van Stichting SCAN. Alle bijdragen, hoe klein ook, zijn van onschatbare waarde en zullen rechtstreeks ten goede komen aan de arme mensen in Afghanistan.

Stichting SCAN is dankbaar voor elke vorm van steun en moedigt onze gemeenschap aan om samen te komen in solidariteit en liefdadigheid tijdens deze bijzondere tijd van het jaar.

Voor meer informatie of om te doneren, bezoek onze website: https://stichtingscan.com/ of neem contact op met Ali Daliry, telefoonnummer 0644626442 of e-mailadres info@StichtingSCAN.com.

Over Stichting SCAN:

Stichting Solidariteitscomité Afghanistan-Nederland SCAN is een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor het bieden van hulp en ondersteuning aan kwetsbare gemeenschappen, zowel lokaal als internationaal. Door middel van verschillende programma's en projecten streeft de stichting ernaar om het leven van mensen te verbeteren en hen hoop te bieden voor een betere toekomst.

 

 

Geen opmerkingen: