donderdag 15 september 2022

17-9 12.00 u Heerlen: Stiltekring voor Vrede

Persbericht/aankondiging

Zaterdag 17 september 2022, 12.00-12.30 uur

Kruising Promenade - Honigmannstraat

Stiltekring voor Vrede

 

Vredesplatform Heerlen organiseert in samenwerking met HeerlenMondiaal en het Missionair Overleg Parkstad een Stiltekring op de eerste dag van de Vredesweek 2022, zaterdag 17 september. Deze Stiltekring vindt plaats op de kruising van de Promenade en de Honigmannstraat van 12.00 tot 12.30 uur. De Stiltekring wordt georganiseerd om alle mensen die onder oorlog of gewapend conflict lijden, een boodschap van hoop en kracht te sturen. We denken in het bijzonder aan Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Jemen en de Hoorn van Afrika.

Voor Heerlen is 17 september een bijzondere dag om even stil te staan bij ‘vrede’. Op 17 september 1944 werd Heerlen namelijk bevrijd.

 

Vredesorganisatie PAX en de Ambassades van Vrede organiseren dit stil protest op veel plaatsen in heel Nederland op deze zaterdag om 12.00 uur.

Een Stiltekring is een krachtig statement tegen oorlog en een symbool van een gezamenlijke wens of hoop om conflicten te stoppen. In stilte betuigt men solidariteit met miljoenen mensen en hun enorme leed in conflictgebieden. Dit gezamenlijke initiatief legt de nadruk op geweldloos verzet, steun voor democratiseringsbewegingen en leven in vrede en vrijheid.

 

We hopen dat veel mensen hun steun komen betuigen voor een wereld waarin vrede de boventoon voert. Hoewel het protest in stilte gebeurt, worden mensen wel uitgenodigd om vlaggen of borden met vredeswensen mee te nemen. Rondom de Stiltekring zullen enkele leden van het Vredesplatform het winkelende publiek aanspreken (even) mee stil te staan.


 

 

 

Geen opmerkingen: