vrijdag 27 mei 2022

2-6 Café Mondiaal: 'een duurzaam gebouwd nieuw stadskantoor'


 Persbericht - aankondiging

Café Mondiaal, 77ste aflevering

Donderdag 2 juni, aanvang 19.30 uur.

Café Pelt, Pancratiusplein 48, 6411 JZ Heerlen-centrum.

Gespreksthema: ‘een duurzaam gebouwd nieuw stadskantoor’.

De Gemeente Heerlen is vanaf 2017 bezig met het realiseren van een nieuw stadskantoor en het verbouwen/renoveren van het raadhuis. Het nieuwe stadskantoor is inmiddels gereed en de werkzaamheden in het gemeentehuis zijn in volle gang. Het is een project waarbij duurzaamheid, milieu en social return hoog in het vaandel staan.

Duurzaam bouwen is een breed begrip. Bij duurzaam bouwen en verbouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dat gebeurt zowel bij het ontwerp van een gebouw of bouwwerk als tijdens bouw, verbouw, renovatie of sloop. Bij duurzaam bouwen gaat het ook over het gebruik van het gebouw. Bijvoorbeeld over de uitstoot van CO2 door energieverbruik voor verwarming en koeling van een gebouw. Men bekijkt de milieueffecten dus over de hele levensduur van het gebouw of bouwwerk.

Jack Theunissen zal de inleiding van deze Café Mondiaal verzorgen. Vanuit zijn (oude) functie binnen de afdeling Facilities van de Gemeente Heerlen is hij al vele jaren met dit voorbeeldproject bezig: “Graag neem ik u mee in het proces waar ik vanuit mijn werk een bijdrage aan heb mogen leveren”.

Daarop volgt het voor Café Mondiaal kenmerkende gesprek tussen de deelnemers met een actieve bijdrage van Jack Theunissen.

******************************************************************************************************

Achtergrondinformatie:

·       Deze aflevering van Café Mondiaal wordt georganiseerd door HeerlenMondiaal. Zoals gewoonlijk zal Harrie Winteraeken de discussie leiden.

 

·       Jack Theunissen zal de inleiding verzorgen. Hij is ambtenaar bij de gemeente Heerlen. Hoewel hij enkele maanden geleden met vervroegd pensioen is gegaan, werkt hij momenteel nog een dag per week en met veel plezier mee aan de afronding van de bouw van het stadskantoor en de renovatie van het raadhuis. Daarnaast is hij actief in de Fairtrade Werkgroep Heerlen en houdt hij zich bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 


Geen opmerkingen: