zondag 8 april 2018

De Partij voor de Dieren is overdreven positief over eigen gedrag.


De Partij voor de Dieren is overdreven positief over eigen gedrag.

De Partij voor de Dieren doet niet meer mee aan de besprekingen voor een nieuwe coalitie in Heerlen. Andere partijen zijn het vertrouwen in de PvdD kwijt. Pascale Plusquin, fractievoorzitter in Heerlen stelt: “Ze hebben een stok gezocht om de hond mee te slaan…”. Nou, de PvdD heeft die stok hard in de handen geduwd. Waar coalitiebesprekingen vooral ook draaien om het winnen van vertrouwen in elkaar om vier jaar samen te werken, heeft de PvdD dat ontluikende vertrouwen beschaamd. De twee vrouwen maakten twee forse fouten. Of wellicht was het doelbewust, gezien de rol die ze voor zichzelf in de gemeenteraad zien?
Als afgesproken wordt dat mededelingen vanuit de coalitieonderhandelingen worden gedaan door de voorzitter (Ron Meijer, SP), dan past het niet om zelf de publiciteit te zoeken via een radio-interview van Eliane Géron. En als er afspraken zijn gemaakt over een bepaald onderwerp: ‘niet inzetten op een basisinkomen maar op een regelarme bijstand’, dan is het niet netjes om toch het basisinkomen als winstpunt aan te halen. Dat ligt dan te gevoelig.

En dan willen ze in de raad het ‘donkergroene anker’ worden voor enkele belangrijke onderwerpen, waaronder klimaat en duurzaamheid. Een slecht voornemen als je ‘anker’ letterlijk neemt. Een anker houdt de zaak op zijn plaats, hakken in het zand, daar waar grote stappen moeten worden gemaakt. Als je invloed reikt tot in het college van B&W, dan kan je de punten die je terecht na aan het hart liggen ook gemakkelijker in beleidsvoorstellen  laten omzetten.

Harrie Winteraeken


Persbericht voor de Partij voor de Dieren in Heerlen van 5 april 2018:

De Partij voor de Dieren is in Heerlen na dagen constructief mee-onderhandelen plotsklaps door een aantal partijen uit de besprekingen gezet.
Pascale Plusquin, fractievoorzitter in Heerlen: “Ze hebben een stok gezocht om de hond mee te slaan. We hebben een constructieve bijdrage geleverd op thema’s als (kinder-) armoede, een experiment met het basisinkomen, duurzaamheid, kappen met bomenkappen, ecologisch groenbeheer, dierenwelzijn,  werkgelegenheid en een start met aardgasloze wijken. Daar is een aantal punten van overgenomen en daar zijn we heel blij mee.  We hebben binnen de coalitiebesprekingen aangekondigd vandaag met een klimaatplan te komen. We hadden heel graag mee willen besturen maar kennelijk zijn de andere partijen nog niet klaar voor onze plannen op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Als de kiezer het wil zijn we over 4 jaar dubbel zo groot en dan kan niemand meer om ons heen. Voor nu gaat de Partij voor de Dieren in Heerlen het donkergroene anker voor klimaat, duurzaamheid, natuur en zorg voor elkaar worden in de oppositie.“

Geen opmerkingen: