donderdag 24 augustus 2017

7-9: Café Mondial 'Er moet toch meer vrede mogelijk zijn?'



 
Persbericht

Café Mondiaal, 42ste aflevering
Donderdag 7 september, aanvang 19.30 uur.
Café Pelt, Pancratiusplein 48, Heerlen – centrum.


Gespreksthema: er moet toch meer vrede mogelijk zijn?

Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterken populistische leiders en bewegingen de polarisatie tussen ‘wij’ en ‘zij’. Er wordt veel geschreeuwd en weinig geluisterd. Veel mensen voelen zich hier machteloos over en ervaren een gebrek aan verbinding met mensen in hun eigen buurt. Ook internationaal nemen spanningen en tegenstellingen toe. In oorlogsgebieden is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede, in ons eigen land om elkaar te blijven vinden.

Tijdens deze Café Mondiaal gaan we nadenken en gedachten uitwisselen over hoe we meer vrede kunnen realiseren. En dat begint met verbeelding. Met dromen hebben. Want dromen realiseren begint met dromen hebben. Met verbeeldingskracht over hoe een betere wereld eruit zou kunnen zien. We zoeken naar nieuwe beelden, geven ideeën over vrede de ruimte en trachten grenzen te verleggen.

Daarbij zoeken we samen naar wat ons bindt met anderen in plaats van verdeelt. We laten ons inspireren door moedige vredesactivisten in conflictgebieden die blijven geloven in vrede. ‘De kracht van verbeelding’ biedt hoop op een betere wereld. Een wereld waarin plaats is voor iedereen. En zo verwachten we dat er dan ook daadwerkelijk kleine stappen kunnen worden gezet op weg naar die broodnodige toename van vrede.

*****************************************************************************

Achtergrondinformatie:

·         Deze aflevering van Café Mondiaal wordt georganiseerd door het Vredesplatform Heerlen in samenwerking met het Missionair Overleg Parkstad. Henk Dado zal een korte inleiding verzorgen en Harrie Winteraeken is zoals altijd de gespreksleider.

·         De derde week van september is traditioneel de Vredesweek. Dan is de vredesbeweging specifiek actief rond het thema ‘Vrede’. Dit jaar is de Vredesweek van 16 tot 24 september.

Geen opmerkingen: