zondag 9 oktober 2016

Milieuruimte van Maastricht-Aachen-Airport benutten?




Milieuruimte vliegveld Beek benutten?

Gedeputeerde Twan Beurskens (VVD) wil dat Maastricht-Aachen-Airport door samenwerking tussen beide vliegvelden na Schiphol de belangrijkste luchthaven voor vracht van Nederland wordt. Volgens hem is bij vliegveld Beek hiervoor nog voldoende milieuruimte: “Laten we die dan benutten.”

Hoezo ‘voldoende milieuruimte’? Zuid-Limburg heeft te kampen met ernstige luchtvervuiling (NO2 en fijnstof) die jaarlijks honderden mensen het leven kost. Onze atmosfeer is bezoedeld met vervuilende stoffen en CO2 waardoor we met rasse schreden een klimaatverandering tegemoet gaan. ‘Minder vervuiling’ zou het credo van de provincie moeten zijn!

Maar blijkbaar moeten we nog meer luchtvervuiling accepteren en hiermee toegeven aan de chantage van milieuvijandige economische groei. De Provincie Limburg is ongeloofwaardig als ze preekt over duurzaamheid en tegelijkertijd onze gezondheid verder verkwanselt. De provincie heeft zich de financiële molensteen van vliegveld Beek zelf omgehangen en nu is de eigen boekhouding voor de provincie belangrijker dan het welzijn van de burgers.

Harrie Winteraeken
voorzitter HeerlenMondiaal

Reactie op DDL en LD 29-9-16: maak van MAA partner van Schiphol.
Dit stukje is gepubliceerd als ingezonden brief in DDL en LD van 6 oktober 2016.

Kaartje luchtvervuiling NO2 in West-Europa, satellietbeelden 2004


Geen opmerkingen: