zaterdag 29 augustus 2015

Café Mondiaal 3-9: thema 'Hoe verder met de Millenniumdoelen?'



 
Persbericht

Café Mondiaal, 22ste aflevering.
Donderdag 3 september, aanvang 19.30 uur.
Café Frits Pelt, Pancratiusplein 48, Heerlen


Thema: ‘Hoe verder met de Millenniumdoelen?’

Wat is er eigenlijk terecht gekomen van de Millenniumdoelen 2000-2015? Wat is gerealiseerd of zijn deze ondertussen achterhaald? En hoe nu verder? Zit de wereld – met al zijn oorlogen en conflicten – wel te wachten op (te) ambitieuze ontwikkelingsdoelstellingen? Maar wat moet er op zijn minst gebeuren om de wereldbevolking een redelijk bestaan te bieden? En welke doelen zijn voldoende realistisch?

Wat willen al die regeringen, organisaties en mensen die jaren gewerkt hebben aan nieuwe doelen? Want op 28 september aanstaande stellen de Verenigde Naties de nieuwe Sustainable Development Goals 2030 officieel vast. Deze Sustainable Development Goals 2030 ofwel Duurzame Ontwikke

lingsdoelen 2030 volgen de Millenniumdoelen 2000-2015 op. In ieder geval zullen ‘duurzaamheid’ en ‘einde armoede’ de sleutelwoorden worden.

En wat gaan deze nieuwe doelen voor Heerlen betekenen? Passen deze ook bij ons in Heerlen?

Deze aflevering van Café Mondiaal wordt georganiseerd door de Millennium Werkgroep van HeerlenMondiaal. Namens de werkgroep zal Wim van Kempen de korte inleiding verzorgen. Harrie Winteraeken is zoals altijd de gespreksleider.
 



Geen opmerkingen: