zaterdag 13 augustus 2011

Harm Uringa verlaat PVV Statenfractie Limburg

De PVV Statenfractie Limburg verliest lid.

Harm Uringa (nr. 5 van de kieslijst) verliet op 19 juli jl. de fractie van de Partij voor de Vrijheid in Provinciale Staten van Limburg. Hij gaat als eenmansfractie verder. Ze zijn uit elkaar gedreven. Over de redenen van het afscheid is de altijd van anderen transparantie eisende partij zeer zwijgzaam. Je kan het uitleggen als het geleidelijk van elkaar weg drijven als twee bootjes op een verder rimpelloze vijver. Maar misschien heeft hun ook wel iets of iemand uit elkaar gedreven, met een beitel gesplitst en gespleten? Dat de PVV, die meestal aan anderen strenge eisen oplegt en zichzelf meer vrijheden gunt, zo handelt, zijn we langzaamaan wel gewend.

Dit is al de tweede PVV-er in Limburg die de gewekte verwachtingen niet waarmaakt. Op 8 juli hield het Tweede Kamerlid Ronald van Vliet het voor gezien in Provinciale Staten van Limburg. Zijn zetel bleef wel voor de PVV behouden. Van Vliet was voor de verkiezingen als nummer 2 op de lijst de eerste kandidaat om gedeputeerde te worden. Maar na de verkiezingen bleek dat hij te nodig in Den Haag was om hier in Limburg voltijds aan de slag te gaan (en dan zou wellicht de allervriendelijkste James Sharpe weer terugkeren in de Tweede Kamer). Maar begin juli bleek zelfs dat van Vliet ook het statenlidmaatschap niet kan combineren met het lidmaatschap van de Tweede Kamer.
Wel op de lijst gaan staan en zo stemmen werven. Maar zoals al eerder geconstateerd: de PVV mag zich meer permitteren dan anderen.

Geen opmerkingen: