zondag 28 juni 2009

Voordracht watermanagement voor Vice President Kenia

Wassenaar, 21 juni 2009

Zondag was His Excellency dr. Stephen Kalonze Musyoka, Vice President of Kenya and Minister of Home affaires, met zijn gevolg een dagje in Nederland (waarschijnlijk op doorreis). Normaal gaan dat soort bezoeken aan onze aandacht voorbij. Maar deze minister was erg geïnteresseerd in hoe wij het waterbeheer in Nederland hebben geregeld. In Kenia hebben ze ook last van bodemerosie en van overstromende rivieren (in de regentijd). En omdat ons waterschap ook wat met Kenia deed, werd ik gevraagd in een mooie villa in Wassenaar (Kenya Residence) een presentatie te houden.
Eerst had het gezelschap een bezoek gebracht aan de molens van de Kinderdijk en de Maaslandkering in de Nieuwe Waterweg. Omdat het programma (natuurlijk) uitliep en men mij ook weer niet te lang wilde laten wachten (ik had nog een terugreis van bijna 3 uur voor de boeg), is men onder begeleiding van 4 motoragenten naar Wassenaar gekomen.

De presentatie verliep vlotjes: “I’m honoured and pleased to inform you etc. …”, ik kreeg de aandacht die ik verdiende en ook nog wat geïnteresseerde vragen.
Daarna werd ik netjes naar Station Den Haag Centraal gereden in de toch wel hele dikke Mercedes Benz met CD-kenteken. Men wilde me ook nog op de achterbank laten zitten. Ook het motorescorte heb ik beleefd geweigerd. Terug in Heerlen kreeg ik mijn fiets uit de onbemenste maar wel bewaakte fietsenstalling pas mee nadat de meneer achter de intercom mijn chipknip weer activeerde.

Harrie Wi.


Mr. Musyoka zit links in de fauteuil.



Het overige gezelschap.

Geen opmerkingen: