zaterdag 26 februari 2022

27-2 13.00 u: Vredesmars voor Oekraïne, Bongerd Heerlen

 


Persbericht:

Vredesmars voor Oekraïne

Het is oorlog in Oekraïne. De Russische president Wladimir Poetin heeft zijn leger het zelfstandige land Oekraïne ingestuurd. Een ongehoorde daad van agressie die nagenoeg iedereen hier anno 2022   waarschijnlijk niet meer voor mogelijk heeft gehouden.

Om ook in Heerlen en Parkstad Limburg een signaal af te geven dat dit onacceptabel is, vindt er aanstaande zondag 27 februari een Vredesmars plaats door het centrum van Heerlen, voorafgegaan door enkele toespraken. De start is om 13.00 uur op de Bongerd bij het Glaspaleis Schunck.

Burgemeester Roel Wever zal namens de gemeente Heerlen het openingswoord uitspreken. Vervolgens zijn er enkele sprekers, een muzikaal optreden plus een vredesgebed van Sant'Egidio.

Initiatiefneemster Amber-Helena Reisig: “In ontzettend veel steden in Europa worden nu dergelijke protesten georganiseerd. De wereld reageert met afschuw op de oorlog in Oekraïne. Ook in Heerlen willen wij als burgers en Europeanen onze steun betuigen aan het Oekraïense volk en pleiten voor vrede.”

Deelnemers worden gevraagd één roos of andere bloem mee te nemen en bordjes met het woord ‘Vrede’ in alle talen te maken. Na de Vredesmars worden op de Bongerd de bloemen bij de vlag van Oekraïne gelegd ter ere van de gevallen oorlogsslachtoffers. Na afloop worden de bloemen bij de Vredeskapel bij de algemene begraafplaats aan de Akerstraat gelegd.

Kom als betrokken burger, als mens, in solidariteit met alle mensen in oorlogsgebieden en spreek je uit tegen Russisch imperialisme en oorlogsvoering in Oekraïne. Het is weliswaar verkiezingstijd maar politieke partijen en andere organisaties worden nadrukkelijk verzocht om geen eigen promotie te maken, noch logo's en andere beeldmerken te gebruiken op uitingen zoals bordjes e.d.

Namens de organisatie, initiatiefneemster Amber-Helena Reisig.

 

 

Geen opmerkingen: