zaterdag 10 november 2018

17-11: Themabijeenkomst over 'De Sociale Agenda'.


Themabijeenkomst GroenLinks over ‘De Sociale Agenda’.

Datum: 17 november 2018
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Plaats: Café Pelt, Pancratiusplein 48, Heerlen

GroenLinks Parkstad Limburg en GroenLinks Limburg organiseren op zaterdag 17 november in Café Pelt in Heerlen een themabijeenkomst met als onderwerp ‘De Sociale Agenda’. De bijeenkomst begint om 15:00 uur.
De onderwerpen die tijdens de bijeenkomst onder andere aan bod komen, zijn:

Armoede
Parkstad is een relatief arme regio, met veel mensen in de laagste inkomensklassen. De aanpak van jeugdzorg, AWBZ, werkloosheid, wijk-gebonden ondersteuning en WMO behoort daarom tot de primaire aandachtspunten. Om deze problemen te bestrijden, is samenwerking nodig. Om bezuinigingen op dit vlak tegen te gaan, werken in Kerkrade diverse partijen samen onder de naam ‘Alliantie Sociaal Verzet’.

Veiligheid van lhbti’ers.
GroenLinks maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van lhbti’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen). Recente aanvallen op twee transgender jongeren in Heerlen tonen een verharding van de tegenstellingen aan.

Belangstelling voor het milieu.
We zien dat ook Parkstad Limburg achterloopt bij het behalen van veel milieudoelstellingen (waaronder luchtvervuiling). Zorg voor het milieu vraagt in onze omstandigheden een speciale strategie. Omdat arme mensen over het algemeen grotere zorgen hebben over hun eigen minimale bestaan, kunnen ze weinig aandacht besteden aan milieuvraagstukken. Er wordt op deze bijeenkomst ingegaan op deze schijnbare tegenstelling.

Centrumontwikkeling.
In veel traditionele winkelcentra in Parkstad Limburg is een negatieve tendens zichtbaar. Om weer een positieve ontwikkeling te bewerkstelligen, zijn kostbare investeringen noodzakelijk. Deze investeringen dragen enerzijds bij aan de leefbaarheid van de stad, maar anderzijds concurreren ze ook met de noodzakelijke verbetering van de sociale zorg.

Deze themabijeenkomst begint met een inleidend gesprek. Vervolgens wordt in kleinere groepen aan de hand van stellingen dieper ingegaan worden op bovenstaande onderwerpen uit de sociale agenda. Eventuele conclusies zullen worden meegenomen bij het opstellen van het verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de aanstaande verkiezingen van Provinciale Staten in Limburg.

Tijdens de bijeenkomst kan men de twee GroenLinks-kopkandidaten uit Parkstad Limburg ontmoeten: nr. 3 Andy Rossel en nr. 5 Odin Westen. Zij staan open voor vragen en discussie. 

Geen opmerkingen: