zondag 29 oktober 2017

Tegenlicht Meet Up Heerlen 24-10 terugblik.



Terugblik op VPRO’s Tegenlicht Meet Up ‘Uitdagers en aanpakkers’
24 oktober in Café Pelt te Heerlen.

Op 24 oktober vond de tweede VPRO’s Tegenlicht Meet Up in Heerlen plaats in Heerlen en de eerste in café Pelt. De aflevering, die centraal stond, was ‘Uitdagers en aanpakkers’. Hiermee kon ook een rechtstreekse relatie worden gelegd met vergelijkbare initiatieven in het Heerlense.

De opkomst was met 6 personen matig. Naast het feit dat het nog een beginfase is voor deze opzet in café Pelt, komt dit waarschijnlijk ook doordat de publiciteit te mager is geweest (enkele plaatselijke websites en die van de VPRO, de nieuwsbrief De Inkijk van HeerlenMondiaal, Twitterbericht, Facebook en nieuwsbrief van Café Pelt). Dat is deels aan de organisatie te wijten.


De 'community' zal dus in Heerlen nog moeten groeien. Degenen die zijn geweest zullen in het vervolg rechtstreeks worden uitgenodigd. En iedereen die zich aanmeldt bij Harrie Winteraeken (hwinteraeken@hotmail.com) krijgt ook nieuwe aankondigen rechtstreeks toegezonden.

Maar degenen die niet zijn gekomen hebben wel ongelijk gekregen. De uitzending van 'Uitdagers en aanpakkers' was technisch oké en sprak de aanwezigen aan.
De mensen van Heerlerbaan100 zijn jammer genoeg niet op komen dagen. Wel gaf Remco Wijkmans een aardige uitleg over de activiteiten van het Repair Café van Parkstad in Transitie in Parkstad Limburg. Het daarop volgende gesprek was geanimeerd en leuk.

De volgende VPRO Tegenlicht Meet Up in café Pelt is op 28 november.

Geen opmerkingen: