dinsdag 14 juni 2011

Gebiedsgericht werken: plantje is bijna verdord maar wel mooie bloemetjes

Bloemetje Gebiedsgericht werken bloeit.

Ter gelegenheid van de opheffing van de Gebiedscommissies voor het Gebiedsgericht werken in Limburg (met een feestelijke? bijeenkomst voor bestuurders vorig najaar), kregen de medewerkers van de diverse deelnemende organisaties een miniset tuingereedschap (voor het bewerken van bloempotten) en een zakje bolletjes ‘miniatuur Agapanthus’. Dit is een versie van de Afrikaanse Lelie of ‘Lily of the Nile’? Eronder staat Brodiaea Koningin Fabiola en dat is de Triteleia ixioides ofwel (Brodiaea lutea) van de familie Alliaceae en afkomstig uit Californië. Familie van de ui (Allium) dus maar dat komt vaker voor bij bloembollen.

Tot zover de botaniek. Ik heb de bolletjes een paar maanden geleden netjes in een pot gezet en al snel kwam het groen: veel brede grasachtige stengels. Maar ondanks water geven verkleurden en verdorden veel blaadjes. Stonden die bolletjes dan symbool voor de ‘opkomst en ondergang van het gebiedsgericht werken’? Zonder veel opzienbarend resultaat?

Maar ineens kwamen er toch bloemetjes, best wel veel en ook heel aardig.


Is er weer een parallel waarneembaar: moesten de gebiedscommissies en gedeputeerde Ger Driessen eerst het veld ruimen voordat het gebiedsgericht werken succesvol wordt?

Geen opmerkingen: