De afgelopen zomer kreeg de fietsbrug bij Ten Esschen een nieuw wegdek: roestvrijstalen platen met een profiel van ronde opstaande bobbels, plat van boven met een gaatje erin. Hier lijkt over te zijn nagedacht. Maar nee. Als deze waarschijnlijk zeer duurzame en onderhoudsarme platen nat zijn, dan worden ze ook erg glad. Dat bleek al snel nadat de brug open werd gesteld voor voetgangers en fietsers. Er is een aantal mensen (vooral met de fiets) lelijk gevallen. Binnen een maand heeft de brugbeheerder (de Provincie Limburg) er 2x2 borden geplaatst: “Bij nat brugdek (brom)fietsers afstappen”.
Toen deze borden geplaatst waren, heb ik via de melding van ‘mijn slechtste fietspad’ op de website van de Fietsersbond aan de provincie gevraagd of het plaatsen van deze borden een tijdelijke maatregel was? Daarop heb ik tot nu toe als enige reactie een ontvangstbevestiging gekregen.
Nu komt dat natte brugdek in de zomer niet zo vaak voor, maar in de herfst en de winter meer, zeker als je ook rijp meetelt. Voor een provinciale fietsroute vind ik de borden maar een knullige maatregel.
Deze foto heb ik gemaakt op 21 december 2010.
Tot en met begin dit jaar werd de brug ook zelden of niet sneeuwvrij gemaakt. Maar daar is wel verbetering in gekomen. De brug wordt apart van de fietspaden behandeld. En dus bleek onlangs dat de brug eerder een vrije strook had dan de opritten en toen waren de toeleidende fietspaden helemaal niet berijdbaar.
2 opmerkingen:
De brug is al een tijd lang aangepast, maar het is er niet beter opgeworden.
ik ben daar nu al twee keer gevallen met mijn electra fiets en ben van plan om actie te ondernemen. nadat ik u verhaal heb gelezen ben ik dit zeer zeker van plan.
Ik ben zelf ook te optimistisch geweest over het rode wegdek. Begin december bij een nachtvorst ook gevallen met de vouwfiets. Fors mijn knie beschadigd Nu al zes weken geleden maar gelukkig begint het weer een beetje normaal beweeglijk te worden.
Een reactie posten